Educatorii şi supraveghetorii Centrului de Reeducare Găeşti au susţinut un stagiu de practică în Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stagiul de practică din Ungaria este primul dintr-o serie de trei deplasări în străinătate. Săptămâna viitoare alţi educatori şi supraveghetori-pedagogi din centrele de reeducare de la Găeşti, Buziaş şi Târgu Ocna vor pleca în Franţa, urmînd ca în noiembrie să se efectueze un stagiu similar în Spania.

Activităţile sunt cuprinse în proiectul cu finanţare eruropeană „Parteneriat european de formare pentru o societate inclusivă”, prin care se urmăreşte aducerea unui plus de valoare activităţii de educaţie şi asistare a minorilor privaţi de libertate.

Schimbul de experienţă cu specialiştii din alte ţări oferă posibilitatea elaborării unor propuneri de îmbunătăţire a activităţii prestate în centrele de reeducare.

În cadrul stagiului din Ungaria au fost vizitate trei penitenciare pentru minori şi tineri - Kecskemet, Pecs şi Tokol - au avut loc discuţii sub forma unei mese rotunde cu referire la practicile sistemului penitenciar din ţara vecină, în materie de justiţie juvenilă. De asemenea, personalul românesc implicat în acest stagiu, a avut ocazia să observe modul de lucru al specialiştilor sistemului penitenciar din ţara vecină, participând alături de aceştia la derularea activităţilor zilnice.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite