Educaţie rutieră la Grădiniţa Nr. 3 din Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Necunoaşterea regulilor de circulaţie, nerespectarea lor, precum şi nesupravegherea copiilor, reprezintă câteva cauze a accidentelor de circulaţie în care copiii de diferite vârste devin victime.

Întrucât numărul autoturismelor a crescut considerabil în ultima vreme, poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Dâmboviţa, au desfaşurat activităţi de educaţie rutieră cu preşcolarii din grupele mari şi pregătitoare de la Grădiniţa Nr. 3 din municipiul Târgovişte.

Scopul acestor activităţi, desfăşurate zilele trecute, a fost informarea copiilor în vederea prevenirii victimizării lor, în calitate de pietoni şi de pasageri. Copiii au vizionat un film educativ - preventiv, care i-a ajutat să înţeleagă mai bine cum să traverseze strada corect, ce semnificaţie au culorile semaforului electric, cum şi unde să se joace fără să fie predispuşi accidentelor de circulaţie sau daca sunt pasageri, să utilizeze centura de siguranţă.

De asemenea, micuţii au fost sfătuiti de politişti să se asigure înainte de a se angaja în trecerea pe marcajul pietonal chiar dacă apare culoarea verde a semaforului.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite