E vacanţă, dar nu şi la Biblioteca Judeţeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
«Clubul şoriceilor de bibliotecă»
«Clubul şoriceilor de bibliotecă»

În cele trei luni de odihnă, copiii vor fi angrenaţi în tot felul de activităţi culturale şi de ecologizare. În iulie, 30 de tineri vor merge în Munţii Bucegi pentru a strânge gunoaiele, iar în august, cei mici trebuie să ştie că Ludoteca îi aşteaptă în fiecare săptămână cu surprize şi activitţi recreative.

Au pus deoparte caietele şi au pitit stilourile pe care le vor mai folosi de-abia peste trei luni. În afara de elevii claselor terminale, cu toţii au spus „adio şcoală – a venit vacanţa!”. Cu toate acestea, Biblioteca Judeţeană Ion Heliade Rădulescu lucrează la foc continuu pentru elevii care au luat vacanţă.
Bibliotecarii le-au pregătit tinerilor o serie de activităţi menite a-i ţine aproape de cultură dar şi pentru a le umple timpul într-un mod plăcut.

„Vrem să atragem atenţia că în perioada asta, în care noi suntem în reabilitare, nu am închis biblioteca, iar cei care vor să vină, sunt bine veniţi. Nu stăm pe loc şi mergem în continuare cu munca. Astfel, vor funcţiona normal secţia de împrumut, secţia pentru copii şi Ludoteca. Tinerii pot merge la secţia de copii să lectureze, să beneficieze de programul de la Ludotecă. Marţea au «Clubul micilor făurari» şi joia, «Clubul şoriceilor de bibliotecă». Citim împreună, ne jucăm şi facem compuneri”, a declarat Carmen Vădan, directoarea Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu”.

Ecologizare în Munţii Bucegi



In iulie, voluntarii de la Centrul Europe Direct din cadrul Bibliotecii Judeţene, vor merge într-o acţiune de ecologizare în Munţii Bucegi. Aceasta este cea de-a doua acţiune de acest fel, după cea de anul trecut, atunci când au fost strânse câteva zeci de tone de gunoaie. „Mergem într-o tabără de ecologizare, in platoul Bucegi. Vor participa şi cei de la Biblioteca din Moroieni. Pe lângă faptul că vom aduna gunoaiele, vom împărţi şi fluturaşi care vor conţine mesaje de responsabilizare pentru un mediu mai curat. În total, vom fi peste 30 de persoane, adulţi şi copii. Vom fi cazaţi la tabăra Cerbul, în perioada 14-18 iulie. Acţiunea se desfăţoară sub sloganul: «Salvaţi Bucegii- Nouă chiar ne pasă, dar ţie!?»”, a declarat Vlăduţ Andreescu, managerul Europe Direct Târgovişte.

„Evrika şi secretele ei”

De asemenea, în luna august, copiii talentaţi şi inventivi vor participa la o şcoală de vară în care vor fi angrenaţi şi reprezentanţi al Oficiului de Stat pentri Invenţii şi Mărci.  „Şcoala de vară va avea loc la Curtea Domnească din Târgovişte şi va fi organizată în parteneriat cu cei de la OSIM în perioada 17 – 19 august.  Şcoala de vară se numeşte «Evrika şi secretele ei» pentru că „evrika” vine de la descoperiri, de la invenţii. Vor fi cursuri ţinute de specialişti dar şi ateliere practice de lucru, pe vârste”, a mai spus Vlăduţ Andreescu.

Acţiune de ecologizare în Munţii Bucegi
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite