EXPOZIŢIE Crâmpeie din viaţa cotidiană, la Teatrul Municipal Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secvenţe existenţiale. Frânturi de amintiri. Aşa s-ar putea numi expoziţia de pictură a plasticianului târgoviştean Nicolae Vlădilă, deschisă în foaierul Teatrului Municipal, de pe Bulevardul Carol.

Artistul a trăit 9 ani în Spania, într-un sat din Regiunea Castellon. În orele sale de răgaz de după muncă, s-a retras în faţa şevaletului. A surprins în culori vii, naiv uneori, realitatea, dar şi, figurativ, atmosfera de echilibru din comunitatea în care a vieţuit.

Pictează împotriva morţii


Din pânzele lui Nicolae Vlădilă pot fi receptate rapid liniştea, armonia, bucuria, suferinţa. Nu lipsesc din expoziţie lucrări în care este reflectată Târgoviştea, Curtea Domnească, având în fundal un cer albastru pe care pictorul a „brodat” un curcubeu cu culorile drapelului naţional. „Am în expoziţie şi tablouri vechi, dar şi ceea ce am pictat în ultimii 10 ani.

La 70 de ani, pentru mine a picta înseamnă a lupta împotriva morţii. Nu sunt un resemnat, cum fac alţii la vârsta asta. Vreau să demonstrez că oricând poţi creea, poţi arăta că eşti cineva”, spune Nicolae Vlădilă.

Expoziţia este una cu vânzare şi va fi deschisă publicului tîrgoviştean până la 1 septembrie. Intrarea este liberă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite