Târgovişte: Suntem tot mai interesaţi de produsele ECO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgoviştenii aleg eco. În ultima perioadă magazinele din Târgovişte au introdus pe piaţă o gamă variată de produse ecologice. Chiar dacă sunt ceva mai scumpe decât cele clasice, alimentele eco sunt la mare căutare, mai ales de către oamenii cu bani.

Magazinele din Târgovişte au adus pe rafturi produse Eco. Intrate relativ de puţin timp în meniul locuitorilor oraşului, produsele ecologice au ajus să fie la mare căutare. Din ce în ce mai mulţi târgovişteni caută calitatea produselor Eco, fără să se mai uite la preţuri.

Majoritatea magazinelor alimentare din oraş au intodus în lista de mărfuri şi produse pure din punct de vedere al elementelor artificiale. Astfel, pe rafturi au apărut produse precum brânzeturi de vacă şi de capră, dulceţuri, zacuscă, pâine, condimente şi ceaiuri.

Preţuri mai mari, calitate mai bună

Preţurile produselor Eco sunt şi ele pe măsura calităţii. Un borcan de zacuscă ecologică are un preţ de 15 lei, cu aproximativ 10 lei mai mult decât unul obişnuit. O pâine Eco costă în jur de 5 lei şi poate fi găsită destul de uşor în oraş, dar este mai scumpă de 5 ori decât o pâine albă obişnuită.  Magazinul Diana este unul dintre centrele comerciale care oferă clienţilor o gamă destul de largă de produse ecologice. Clienţii care vin aici spun că produsele Eco sunt într-adevăr mai scumpe dar mult mai sănătoase. “Prefer să cumpăr Eco. Chiar dacă preţul este destul de ridicat, după două luni de consum mă simt mult mai bine şi parcă sunt mai sănătoasă ca înainte, mai odihnită”, spune Andreea, una dintre clienetel fidele ale produselor Eco.

Există şi târgovişteni care nu ar da niciodată atâţia bani pe produsele ecologice. “Nici nu mă gândesc să cumpăr o pâine de 5 ori mai scumpă. De ce să fac aşa ceva? Nu cred că un produs te poate face mai sănătos I îţi poate îmbunătăţii viaţa” spune Ion, un maistru de 49 de ani.

Vânzări mai mari cu 20%

Cu toate că produsele Eco au intrat pe piaţă de foarte puţină vreme, comparativ cu anul trecut, vânzările pe acest sector au crescut cu aproximativ 20 de procente, conform administratorilor a trei magazine din oraş. Astfel, de la începutul anului 2009, magazinele au făcut aprovizionare cu produse eco cel puţin o dată pe săptămână.

„Vindem produse ecologice din ce în ce mai bine. Săptămânal, din magazinul nostru se vând 70 de pâini de secară şi grâu, 20 – 30 de role de caşcaval eco şi 30 de cutii de pate ecologic. Preţurile sunt mai mari decât la produsele obişnuite. Caşcavalul eco este cu 20 de lei mai scump decât cel mai bine vândut caşcaval normal din magazin. Cu toate astea, clienţii cumpărăr Eco” spune Adriana, administratorul unui magazin din microraionul 11.

Cumpărătorii Eco au un profil aparte

Vânzătorii din magazinele cu produse Eco au făcut deja un profil al cumpărătorului de hrană ecologică. Nuţi, una dintre vânzătoarele unui supermarket din Târgovişte spune că îi recunoaşte pe clienţii de mărfuri ecologice după cum intră în magazin. „Deobicei sunt femei. Foarte bine îmbrăcate, cu stil şi cu foarte mulţi bani, cu o vârstă cuprinsă între 35 şi 50 de ani” spune vânzătoarea. „Cumpărătorii de Eco sunt acei oameni care nu se uită niciodată la preţ ci doar la eticheta produsului. Sunt oameni care nu cumpără pentru gust sau pentru marcă, ci doar pentru sănătate sau pentru fiţe” completează Nuţi uitându-se spre produsele ecologice de pe raft.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite