Durere mare. O familie îi acuză pe medicii de la Pucioasa că nu au făcut tot posibilul pentru că băiatul lor să se nască viu.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O familie tânără din oraşul dâmboviţean Pucioasa trăieşte o dramă nemărginită după ce al treilea lor copil, un băiat, le-a murit la naştere. Părinţii sunt revoltaţi şi acuză că la naştere nu a asistat niciun doctor, ci doar moaşse şi asistente şi că directoarea spitalului, Cecilia Ionescu, era plecată în Târgovişte.

“M-a consultat o moaşă. Nu era niciun doctor în spital atunci. Mi-au spus pur şi simplu că nu a ieşit. Una din moaşe vorbea cu doctoriţa Cecilia Ionescu în timp ce eu eram în travaliu. Doctoriţa le dădea indicaţii prin telefon şi spunea că ea nu poate să ajungă la spital pentru că e în Târgovişte”, ne-a declarat Mihaela Mănica, mama care a născut.

Tânăra, spun rudele, era  într-o stare bună la sosirea în spital şi urma să nască normal. Mămica de doar 28 de ani, fusese la toate controalele şi chiar directoarea spitalului, medic ginecolog, o supraveghease pe parcursul sarcinii şi o linştea spunându-i că totul este bine. “Au consultat-o moaşele pentru doamna doctor Cecilia Ionescu nu era. Controalele le-a făcut mereu la timp, nu a avut probleme şi ca atare, urma să nască normal. A intrat în sala de naştere cu moaşele şi asistentele. Au chinuit-o vreo două ore şi jumătate, copilul era viu. La un moment dat ne-au anunţat că copilul a murit. Mi-au spus că s-a sugrumat cu cordonul ombilical”, spune Ciprian Mănica, tatăl copilului mort.

Părinţii spun că sunt hotărâti să-şi caute dreptatea în instanţă.

“A fost o sarcină problemă”

La rândul ei, directoarea spitalului, dr. Cecilia Ionescu, spune că micuţul s-a născut mort iar pe lângă asta, mămica a avut probleme de-a lungul sarcinii. “Suntem în anchetă internă acum. Famalia a alertat toate organele. Este vorba de o pacientă aflată la a treia naştere, care în urmă cu cinci săptămâni a avut o internare pentru o întârziere de creştere intrauterină. Copilul era în urmă cu şase săptămâni. La 40 de săptămâni avea doar 2.800 de grame. Pe lângă asta, mama a făcut varicelă, o boală contagioasă, care s-ar fi putut transmite la făt, creându-i acestuia mari probleme intrauterine. Din cauza varicelei, mama a stat zece săptămâni în concediu medical”, a declarat pentru Adevărul de Seară, dr. Cecilia Ionescu.



"A fost resuscitat 45 de minute"

Micuţul a fost resuscitat 45 de minute, dar fără succes. “La naştere au asistat medicul de gardă şi medicul pediatru, precum şi mai multe moaşe şi asistente. Ea nu a fost pacienta mea. Este păcat că s-a întâmplat această tragedie, pentru că în 25 de ani de când sunt la acest spital, nu a murit niciun copil la naştere”, mai spune Cecilia Ionescu.

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite