După zăpezi, vin inundaţiile. Pe hârtie, autorităţile sunt pregătite să înfrunte apele!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa se pregăteşte pentru ce-i mai rău
Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa se pregăteşte pentru ce-i mai rău

Meteorologii anunţă încălzirea vremii, începând de luni, 20 februarie. În timpul zilei temperaturile vor depăşi 5 grade Celsius. Din fericire, nopţile aduc în continuare temperaturi cu minus, ceea ce înseamnă că zăpada nu se va topi totuşi brusc. Dar riscul de inundaţii persistă, fiindcă se aşteaptă precipitaţii sub formă de ploaie, în special spre sfârşitul acestei luni.

În atare situaţie, ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, le-a cerut membrilor Comitetelor pentru Situaţii de Urgenţă să se pregătească pentru ce este mai rău.

"În viitorul apropiat, ne putem confrunta cu inundaţii", le-a transmis şi prefectul Iancu Caracota oamenilor cu care lucrează de trei săptămâni pentru deszăpeziri.

Pentru a nu fi luaţi prin surprindere, s-a instituit şi un plan de măsuri care va fi pus în aplicare în următoarele 15 zile. În toate localităţile, primarii, ca preşedinţi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, trebuie să se asiguzre că şanţurile şi rigolele vor fi curăţate, să se doteze cu materiale şi mijloace de intervenţie în caz de inundaţii şi să supravegheze în permanenţă cursurile de apă.

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite