Dublă inaugurare astăzi la Petreşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comuna Petreşti are primărie europeană
Comuna Petreşti are primărie europeană

 Administraţia locală s-a mutat în casă nouă, una cu pretenţii europene, iar cetăţenii din toate comunele situate la sud de râul Argeş au câştigat un serviciu de evidenţa populaţiei mai aproape de casele lor. Totul a fost posibil la patru ani de zile după demararea proiectului.

Piedicile au fost numai şi numai de ordin financiar, după cum a precizat primarul Lucian Andrei.  "Banii pentru finalizarea acestei investiţii au provenit în mare parte din taxele pentru emiterea autorizaţiilor de construcţie. Dotările sunt realizate din sponsorizări ale firmelor care-şi desfăşoară activitatea în comuna Petreşti şi care au dorit să fie astfel alături de noi. Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 200.000 de euro. Primăria are 16 birouri, sală de consiliu, sală de festivităţi, arhivă. Este un sediu de care să se bucure toţi cetăţenii", a declarat edilul de la Petreşti.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Popescu, le-a vorbit celor prezenţi despre proiectele aflate în derulare la Petreşti.  "Este în curs de execuţie şi un proiect cu finanţare europeană care prevede lucrări de apă, canalizare, after school şi 3 km de asfalt. Consiliul Judeţean s-a asociat cu Primăria Petreşti pe un alt proiect pentru reabilitarea drumului către Puntea de Greci. De asemenea, s-a  finalizat asfaltarea drumului dinspre Ioneşti spre Potlogeni. Primăria mai are în derulare un proiect pe Ordonanţa 7 pentru canalizare, astfel încât harnicii locuitori ai comunei Petreşti vor putea beneficia de servicii europene", spune Florin Popescu.

Activitatea administraţiei de la Petreşti este apreciată şi de parlamentarii de zonă, prezenţi astăzi la ianugurarea celor două obiective. Senatorul Valentin Calcan crede că Petreşti ar putea scăpa în scurt timp de statulul de comună şi să devină orăşel, iar deputatul Iulian Vladu i-a felicitat pe săteni pentru faptul că şi-au ales un primar care să muncească în folosul lor.

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite