Drumurile judeţene, reabilitate pe banii Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumurile din Dâmboviţa vor intra în reabilitare
Drumurile din Dâmboviţa vor intra în reabilitare

Florin Popescu - preşedintele Consiliului Judeţean a cerut primarilor din Dâmboviţa să scoată de la dospit toate proiectele de infrastructură pentru care nu s-au ajuns banii europeni şi să le depună la Ministerul Dezvoltării Regionale în vederea obţinerii de fonduri în baza programului guvernamental  de reabilitare şi construire a 10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi locale, aprobat săptămâna aceasta.

“În primăvara anului viitor, în Dâmboviţa se pot deschide zeci de şantiere. Am identificat deja 120 de lucrări care pot fi finanţate prin acest program. Constructorii vor trebui să lucreze însă pe sistemul credit-furnizor. Adică, dacă nu au forţa financiară să susţină investiţia, trebuie să fie creditaţi de o bancă, întrucât îşi vor recupera banii abia în 2013, când se vor face primele plăţi de la bugetul de stat”, spune Florin Popescu.

120 de lucrări pot fi finanţate

Conducerea judeţului şi-a propus să atragă fonduri pentru cel puţin 300 de kilometri din cei 800, cât măsoară reţeaua de drumuri din Dâmboviţa. Vor fi incluse în programul guvernamental de construcţie şi reabilitare a 10.000 de km de drumuri şi două proiecte interjudeţene care au întrunit punctajul necesar pe Programul Operaţional Regional, însă nu au mai prins finanţare.

Este vorba despre proiectul “Subcarpatica” - prin care se urmăreşte crearea unei legături rapide între Prahova, Dâmboviţa şi Argeş şi de “Drumul Dacilor” - început deja prin eforturile conjugate ale administraţiilor judeţene din Prahova şi Dâmboviţa, drum care va deschide zona turistică Dichiu-Babele. În paralel, Consiliul Judeţean Dâmboviţa va continua programul propriu de reabilitare şi aplicare de tratamente bituminoase, având în vedere că judeţul nu stă tocmai bine la capitolul infrastructură rutieră.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite