INVESTIŢIE Drum, prin cazarma unde au fost împuşcaţi Ceauşeştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Dâmboviţa scoate lucrarea la licitaţie în această primăvară şi speră să fie gata în doi ani. După finalizarea acestui proiect, turiştii vor putea ajunge foarte uşor la Muzeul Comunismului, pe care urmează să-l înfiinţeze autorităţile în fosta unitate militară de la gară.

Dâmboviţenii vor putea ajunge mult mai uşor să vadă zidul unde au fost împuşcaţi în decembrie 1989 Elena şi Nicolae Ceauşescu. Consiliul Judeţean Dâmboviţa, proprietar al fostei unităţi militare 01417, a realizat un proiect privind construcţia unui drum care să pornească din apropierea Gării Târgovişte Sud şi să se unească cu şoseaua de centură a oraşului.

image

Preşedintele Florin Popescu este optimist şi crede că lucrările, dacă nu apar contestaţii la licitaţie, ar putea demara în vara acestui an. „Drumul va măsura 1,2 km. Va dispune de patru benzi de circulaţie, cu parcări şi trotuare aferente, plus zone verzi. Valoarea investiţiei depăşeşte 10 milioane de lei noi”, spune Florin Popescu.

Viitoarea cale rutieră, clasificată deja drept DJ 720E, va fi finalizată în 24 de luni. Fondurile provin din bugetul judeţean şi din alocări financiare de la Guvern.

Acces facil către Muzeul Comunismului


Autorităţile locale susţin că noul segment de drum va asigura fluidizarea circulaţiei rutiere din zona Bulevardului Carol I, Pavcom şi Micro VI către centura municipiului Târgovişte.

„Ideea este bună. Ne permite să ajungem mai uşor în această zonă comercială intensă, fără să mai intrăm în traficul din centru. În ceea ce priveşte locul execuţiei, poate că voi ajunge şi eu să-l văd, măcar peste gard, dacă se face acest drum. Oi fi eu dâmboviţean, dar nu am fost acolo niciodată. Am auzit că zidul ar fi mereu ud, de parcă ar plânge. Aş vrea să văd şi eu chestia asta, dar acum nici nu ştiu cum aş putea proceda”, spune Ilie Constantin, din satul Mircea Vodă.

Clădirea fostei cazărmi de la gară este inclusă în patrimoniul cultural naţional. Aici, a funcţionat înainte de 1900 Şcoala de Cavalerie. Administraţia judeţului doreşte să amenajeze într-o aripă a imobilului un muzeu al comunismului, iar în cealaltă un ghişeu unic, unde dâmboviţenii să-şi poată rezolva sub acelaşi acoperiş toate problemele de autorizare şi eliberare de acte - cărţi de identitate, paşapoarte, permise de conducere etc.

image

Drumul Judeţean 720E înseamnă un prim pas spre materializarea proiectului, fiindcă va asigura accesul facil în zonă, atât pentru turişti cât şi pentru cetăţenii care au nevoie de documente. De menţionat că în partea de sud a fostului complex militar, unde a funcţionat baza de antrenamente, se va construi un cartier de locuinţe ANL.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite