Drapelul României, batjocorit la Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drapelul României, batjocorit la Târgovişte
Drapelul României, batjocorit la Târgovişte

Respectul pentru însemnele naţionale este ceva mai estompat în municipiul Târgovişte.

Autorităţile, şefii instituţiilor deconcentrate, reprezentanţii partidelor politice nu s-au înghesuit să înlocuiască steagurile rupte de vânt şi ploaie sau decolorate de soare până la stadiul de cârpă fără nicio semnificaţie.

În Piaţa Tricolorului, situată în centrul municipiului, în faţa palatului administrativ, există un grup de port-drapele pe care flutură în vânt nişte resturi textile care au reprezentat cândva steagul României, cel al Uniunii Europene şi al oraşului Târgovişte.

Amendă până la 5000 de lei

Mai departe, la Primăria Târgovişte, drapelele sunt răsucite pe băţ doar la sediul principal. La taxe şi Impozite, spre exemplu, nu există nici măcar suporţii din metal care să susţină steagurile.

În schimb, la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate există suporţi cu duiumul, dar nu sunt drapele. La Paşapoarte şi Înamtriculări Auto, întremat e doar steagul Uniunii Europene. Al României a dispărut cu totul.

Că a existat cândva, a rămas ca dovadă o jumătate de băţ. Conform legislaţiei, toate instituţiile şi autorităţile publice care funcţionează cu sediul în România sunt obligate să arboreze drapelul naţional. Şi nu oricum!

Se stipulează clar că trebuie respectată culoarea, dimensiunea şi locul arborării. Pentru cei care nu respectă dispoziţiile Legii 75/1994 şi ale HG 1157/2001, se prevăd sancţiuni contravenţionale între 500 şi 5000 de lei.

Amenda maximă se aplică celor care nu arborează drapelul naţional. Prefectul judeţului Dâmboviţa, Iancu Caracota, promite că îi va înştiinţa pe conducătorii de instituţii cu privire la aceste obligaţii, după care va trece la sancţiuni.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite