Dramatic: E ieftin să ucizi în România!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceasta este concluzia pe care au tras-o părinţii tânărului împuşcat acum cinci ani fiindcă se scălda pe un lac din apropierea Târgoviştei. Criminalul şi-a înstrăinat, din puşcărie, întreaga avere, iar executorului judecătoresc i-a dat o declaraţie în scris în care precizează că va plăti daunele la care a fost obligat de instanţă abia când va ieşi la pensie.

S-au împlinit, pe 25 iunie, cinci ani de la tragedia de pe Lacul Bungetu, comuna Văcăreşti. Costin Rădulescu, de 29 de ani, viitor doctor în teologie, a fost împuşcat în cap, în faţa soţiei şi a celor trei vecini care-i însoţeau, de preşedintele Sindicatului Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori, Alexandru Rădulescu.

Singura vină a tânărului teolog a fost aceea că venise să facă baie, într-o zi toridă de vară, în lacul al cărui luciu de apă fusese concesionat de afaceristul Rădulescu. Pentru fapta sa, Alexandru Rădulescu a fost condamnat să execute 23 de ani de închisoare. De asemenea, instanţa l-a obligat să plătească cheltuielile de spitalizare în valoare de 50.000 de lei şi daune materiale şi morale către familia victimei sale în sumă de 320.000 de lei.

Rădulescu a renunţat şi la moştenire


Nici unitatea medicală şi nici părinţii nu au primit până acum vreun ban. Executorul judecătoresc nu a avut ce să ia de pe urma lui Alexandru Rădulescu. În timpul derulării procesului, acesta şi-a înstrăinat întreaga avere. „Executorul a fost la el la penitenciar. Nu a obţinut decât o declaraţie în care Alexandru Rădulescu a scris că va plăti daunele atunci când v-a ieşi la pensie. Nu mai are nimic pe numele lui. A renunţat chiar şi la moştenire, după moartea tatălui său”, spune Dan Rădulescu, tatăl tânărului ucis mişeleşte pe Lacul Bungetu.

image

„Rădulescu a spus că îi pare rău. Nu credeam că e atât de mârşav”


Avocata familiei îndoliate spune că a aflat târziu despre faptul că Rădulescu şi-a înstrăinat toată averea. „ Am aflat tarziu despre acest lucru. În instanţă, Rădulescu a declarat că îi pare rău, că regretă ce a făcut. Mi-am închipuit ca va plăti cel puţin cât a costat monumentul funerar. M-am temut că s-ar putea întâmpla asta. Nu am crezut că va fi atât de mârşav. Procurorul de caz trebuia să pună sechestru pe averea lui de la bun început. Nu numai că nu a făcut asta, dar l-a lăsat în libertate în primă fază”, a declarat avocata Paula Iacob.

Aceasta mai spune că există o singură soluţie de a lua vreun ban de la criminal. „Se mai poate rezolva ceva în acest caz, nu mai că este nevoie de bani. Familia poate cere în instanţă anularea actului de înstrăinare a averii dar trebuie să plătească taxa de timbru care este de 10% din valoarea trecută în acte”, a mai spus magistrata.

Vor să înfiinţeze o fundaţie


Părinţii lui Costin Rădulescu spun că vor acei bani, pentru a înfiinţa o fundaţie de ajutorare a copiilor orfani care să poarte numele fiului lor. Ăsta era gândul lui Costin şi sunt hotărâţi să-i îndeplinească dorinţa! 

„Sunt cinci ani de când eu nu am citit o carte, de când nu am văzut un film, pentru că este imposibil să nu mă lovesc de o imagine care să nu-mi aducă aminte de Costin. Înainte de sărbători şi înainte de pomeni eu sunt un om terminat, sunt ca un robot. Imaginaţi-vă ce înseamnă pentru o mamă să se ducă să cumpere pentru parastas...

Te gândeşti şi asta ar fi mâncat copilul meu, şi asta i-ar fi plăcut... Este înfiorător, inuman. Nu există durere mai mare”, mărturiseşte Constanţa Rădulescu. Femeia şi-a găsit refugiul în goblenuri. Ne-a spus, în lacrimi, că a fost singurul lucru care i-a captat atenţia şi a oprit-o din plâns, după ce şi-a pierdut, pe Lacul Bungetu, singurul copil.

Povestea tragediei din 25 iunie 2006


Costin Rădulescu se întorsese vineri, pe 23 iunie 2006, de la Atena, unde studiase pentru lucrarea de doctorat. Sâmbătă a stat acasă să se odihnească. Duminică, soarele era arzător. Tânărul i-a propus soţiei să meargă la scăldat, acolo unde se duceau toţi târgoviştenii, pe barajul de la Bungetu.

Cu lacrimi în ochi, Constanţa Rădulescu, mama tânărului ucis, ne povesteşte ce s-a întâmplat acum cinci ani, în acea duminică fatidică. A avut atunci o stare ciudată, pe care nu şi-o explica. Somnolenţă, nelinişte. Nu-şi găsea locul.

„Era o căldură apăsată, toridă. Pregăteam masa când a sunat nora. Mami, mami, luaţi un taxi şi veniţi la spital! M-am gândit că s-a întâmplat vreun accident de circulaţie şi îmi făceam calculul că au o maşină puternică şi nu ar trebui să fie foarte grav”, îşi aminteşte Constanţa Rădulescu. A alegat disperată către spital.

image

Costin fusese dus la Terapie Intensivă. Starea îi era foarte gravă. Agitaţie mare în jurul său. „Mi-a auzit glasul şi m-a prins de mână. L-au intubat şi am plecat spre Bucureşti. Nu vă spun cum circula salvarea aia, dar nouă ni se părea că se deplasa încet. Ţipam la şofer să meargă mai repede”. Au urmat aproape două săptămâni de chin, dar şi de speranţă.

Din păcate, viaţa lui Costin Rădulescu nu a putut fi salvată. În creierul său se înfipsese peste 270 de alice. Când a văzut radiografia, tatăl tânărului a împietrit. Şi-a dat seama că nu se mai putea face nimic...

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite