Târgovişte: Drama unei adolescente încă şochează comunitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Drama unei adolescente încă şochează comunitatea
Târgovişte: Drama unei adolescente încă şochează comunitatea

Fata de 16 ani a fost ucisă pe trecerea de pietoni în urmă cu patru luni. 11 dâmboviţeni au murit, de la începutul acestui an, în urma accidentelor rutiere.  În plus, aproape 250 de persoane au fost rănite în trafic, în judeţul Dâmboviţa.

Prevederile Codului Rutier nu sunt respectate de toţi şoferii dâmboviţeni. Nici miile de amenzi aplicate în fiecare lună, nici roţile blocate şi nici tragediile petrecute pe drumurile din judeţ nu îi determină pe aceştia să respecte legea atunci când se urcă la volan.

Drama unei adolescente încă bulversează comunitatea

Dispariţia unei fete de 16 ani din Ungureni, elevă la Liceul “Constantin Brâncoveanu” din Târgovişte, încă îi doare pe cei care au cunoscut-o, iar familia nu a reuşit să treacă peste acest moment, care a avut loc în urmă cu patru luni,

Preotul din Ungureni, comuna Dragomireşti, Marian Şerban, ne-a povestit că oamenii încă lăcrimează atunci când vine vorba de adolescentă.

“Oamenilor care vin la biserică le dau lacrimile când îşi amintesc de Larisa, iar părinţii sunt distruşi, nu şi-au revenit după moartea fetei. Făcea parte dintr-un grup de voluntari de la biserică şi era un model pentru toţi cei de vârsta ei”, a precizat preotul.

Toţi îşi aduc aminte de Larisa că era un copil foarte cuminte, care asculta pe oricine şi încerca să-şi ajute prietenii, care nu erau deloc puţini la număr.

“Larisa îmi era ca o soră şi aşa era pentru toţi cei care o cunoşteau şi veneau să vorbească cu ea, să-i ceară un sfat. Avea foarte mulţi prieteni. Era o fată cuminte, un adevărat model pentru comunitate”, a precizat Mădălin Ciufu, unul dintre cei mai buni prieteni ai săi, coleg de şcoală cu ea, timp de 8 ani.

Primarul comunei Dragomireşti, Dragoş Vlădulescu a precizat că a trăit un adevărat şoc la aflarea acestei veştii şi că regretă foarte mult că familia adolescentei trece printr-o astfel de suferinţă.

“Nu pot să vorbesc despre această tragică întâmplare, suferinţa este încă prea mare. Şocul a fost cu atât mai mare cu cât Larisa era prietenă cu cele trei fete ale mele”, a precizat primarul comunei Dragomireşti.

La sfârşitul lunii februarie a acestui an, pe trecerea de pietoni de la Sala Polivalentă, un şofer din judeţul Buzău a curmat viaţa adolescentei. Fata se întorcea de la şcoală şi mergea spre casă.

“C. Ion, de 38 de ani, din localitatea Berca, judeţ Buzău, în timp ce conducea un autotractor nu a acordat prioritate de trecere lui U. Larisa, de 16 ani, din satul Ungureni, comuna Dragomireşti, care s-a angajat regulamentar în traversarea drumului public prin loc marcat şi semnalizat corespunzător. În urma accidentului rutier a rezultat decesul tinerei de 16 ani”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa.

Peste 41.000 de sancţiuni aplicate în prima jumătate a anului

Poliţia Rutieră Dâmboviţa atrage atenţia că astfel de cazuri se pot repeta dacă nu respectăm legea. De la începutul acestui an, s-au produs 247 de accidente rutiere în care s-au înregistrat victime. 11 persoane au murit, iar 63 de persoane s-au ales cu răni grave.

De asemenea, au fost aplicate 41.365 de amenzi. Cele mai multe au fost date şoferilor care nu folosesc centura de siguranţă, celor care calcă prea tare pedala de acceleraţie, dar şi pietonilor care traversează neregulamentar.

Conducătorii auto continuă însă să parcheze nestingheriţi chiar în imediata apropiere a trecerilor de pietoni, deşi legea interzice în mod clar acest lucru. Maşinile parcate astfel fac ca pietonii să fie observaţi, în ultimul moment, de şoferii aflaţi în trafic şi pot duce la adevărate tragedii.
 
Un adevărat pericol sunt trecerile de pietoni din zona Pieţei 1 Mai, intens tranzitată  în fiecare zi. Locurile de parcare create sunt insuficiente pentru a prelua numărul mare de maşini care circulă în această zonă. Astfel, şoferii parchează pe unde apucă, chiar dacă încalcă legea şi riscă să fie amendaţi sau să rămână fără permis.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite