Dragoş Ioanovici, tânărul care repară dinţii copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 28 de ani, târgovişteanul lucrează de trei ani la cabinetul Şcolii „Coresi”, ca medic stomatolog, şi susţine cursuri de educaţie sanitară la mai multe şcoli din oraş.

Dragoş Ioanovici este medic stomatolog la Şcoala „Coresi” de nu mai puţin de trei ani. Datorită lui  problemele dentare ale micuţilor elevi ai şcolii din Aleea Trandafirilor sunt rezolvate. Tânăr şi ambiţios, Dragoş nu se teme să lucreze în „gura” pacienţilor, chiar dacă sunt necesare concentrarea şi un nivel de experienţă ridicat. A terminat facultatea de stomatologie la Bucureşti, în 2007, după care a ocupat postul de medic stomatolog la Şcoala „Coresi”, dar şi la echipa de volei fete a Târgoviştei. Acesta ţine chiar şi cursuri de educaţie sanitară la mai multe şcoli din oraş, unde îi învaţă pe copii cum să aibă grijă de sănătatea proprie.  „Anii de facultate au fost cei mai frumoşi.am plecat într-un Bucureşti aglomerat la vârsta de 19 ani cu scopul de a deveni ce mi-am propus. Surprinzător este că în facultate mă feream să lucrez la cei mici, o făceam doar la adulţi. Astăzi, fiind medic şcolar, am parte de mulţi micuţi, începând cu grădiniţa, îţi trebuie multă răbdare şi să ai putere de convingere pentru a-i determina pe cei mici să colaboreze şi să prindă curaj să mai vină la stomatolog”, mărturiseşte Dragoş Ioanovici.

Îi place să ajute oamenii

I-a plăcut de mic copil ideea de a urma o carieră în medicină pentru că, spune el, îi place să ajute oamenii. Tatăl său, medic internist, i-a fost model. „Tata m-a învăţat de mic că în viaţă este bine să ajuţi oameni şi să întinzi o mână de ajutor fără a face diferenţe. Poate din acest motiv toate lucrurile bune pe care le-am învăţat de la părinţii mei, pe care îi consider un model în viaţă, m-au determinat să aleg această meserie nobilă, cea de doctor”, spune târgovişteanul. Dragoş spune că meseria de doctor este extrem de grea şi prin faptul că necesită multă atenţie, dar şi multă responsabilitate. „Este o meserie frumoasă, dar şi grea, în care trebuie tot timpul să fii la curent cu toate noutăţile. La noi, orice greşeală este văzută şi repercursiunile sunt taxate imediat, ceea ce nu este corect, pentru că toţi greşim”, afirmă medicul stomatolog.

Încă ţine legătura cu primul pacient

Prima lui “lucrare” i-a provocat mari emoţii, însă ştia ce trebuie făcut şi nu a ezitat deloc. Îşi aduce aminte şi acum de primul lui pacient, cel care i-a adus debutul în meseria de medic stomatolog. “Aveam mari emoţii, trebuia să-i fac anestezie la tuberozitate. Pacienta m-a întrebat dacă am mai făcut asta, eu, foarte sigur pe mine, i-am răspuns afirmativ, apoi am fost nevoit să-i explic care sunt etapele tratamentului şi în ce constă anestezia. Pacienta  m-a sunat mult timp să-mi dea urări de ziua mea sau de sărbători, asta mi-a creat impuls şi curaj”, spune Dragoş.

Este microbist

Pe lângă pasiunea declarată faţă de medicină, lui Dragoş îi mai plase şi fotbalul, la nebunie chiar, şi asta de mic copil. “Îmi aduc aminte cu plăcere când fugeam de la şcoală pentru a urmări meciurile de fotbal disputate de Chindia Târgovişte, era ceva extraordinar pentru un puşti de 13-14 ani. Uneori stăteam pe ruine când stadionul era suspendat şi mai uitam la meci. Echipele mele favorite sunt Jiul Petroşani, din oraşul meu natal, de care şi acum sunt legat trup şi suflet, FCM Târgovişte şi Steaua Bucureşti”, mărturiseşte Dragoş.

Ce-i place
“Îmi place să ascult muzică rock şi hip hop. Îmi place să merg cu băieţii la o bere, la fotbal. Îmi place să conduc. De asemenea, îmi plac marea, nisipul şi scoicile.”
Ce nu-i place
“Nu-mi plac ipocriţii şi prietenii falşi, de care mă bucur că am reuşit să scap şi să-mi deschid ochii  la timp.”

Întrebări şi răspunsuri:
Vrei să-ţi deschizi cabinet privat?
“Da, acum se lucrează la el şi sper ca anul viitor să fie gata. Acesta este noul meu obiectiv. A avea un cabinet privat îţi dă şansa de a veni în sprijinul oamenilor şi a le da posibilitatea să aleagă să meargă la ce medic cred de cuvinţă.”
De ce fug oamenii de medical stomatolog?
“Bună întrebare. Aşa mă întrebam şi eu şi uneori îi întrebam şi pe pacienţii mei. Unii spun că le este frică de zgomotul produs de polizor, alţii spun că i-au tras dentiştii de obraz sau de limbă. Sunt mii şi mii de motive şi explicaţii. În ziua de azi tehnologia a avansat, nu mai sunt unităţile stomatologice vechi.”

Profil
Născut. 11 iulie 1982, Petroşani (Hunedoara).
Studii. Facultatea de Stomatologie Bucureşti.
Familie. Mai are o soră.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite