Doi cercetători de elită ai horticulturii româneşti, cetăţeni de onoare ai comunei Voineşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţa festivă de sfârşit de an a Consiliului Local Voineşti a fost una cu adevărat emoţionantă pentru că a constituit cadrul în care doi oameni de excepţie, cercetători în domeniul horticulturii, au primit titlul de cetăţean de onoare al comunei Voineşti.

Administraţia locală şi-a dorit în acest mod să răsplătească eforturile de zeci de ani ale acestor specialişti, care au contribuit, prin munca lor, la dezvoltarea comunităţii voineştene.

Prof. dr. docent Nicolae Ştefan şi dr. ing. Ilariu Isac şi-au amintit cu nostalgie, în faţa a zeci de locuitori ai comunei Voineşti, cum au ajuns pe meleagurile dâmboviţene, cum şi-au legat viaţa de Valea Dâmboviţei, de Staţiunea de Cercetare de la Voineşti, supranumită în trecut "Academia Mărului".

"Acum 57 de ani am fost un venetic la Voineşti. Acum, am devenit cetăţean de onoare. Vă mulţumesc din toată inima. Nu am cuvinte să vă spun cât de dragă mi-a fost această vale şi oamenii de aici", a spus Nicolae Ştefan.

La rândul său, Ilariu Isac a mărturisit că şi-a petrecut la Voineşti cei mai frumoşi ani ai tineriţii. "Am venit aici în 1957, la 24 de ani, şi am plecat la 44 de ani. Ce am făcut eu? Am finalizat nişte rezultate anterior obţinute la Staţiunea de Cercetare Voineşti".

Finalul şedinţei festive a Consiliului Local Voineşti a depăşit cadrul laudatio, trecând la problemele dure de zi cu zi. Prefectul judeţului, Iancu Caracota, a arătat cu degetul spre conducerile de după 1990 instalate la cârma Staţiunii, pentru faptul că nu au ştiut cum să păstreze intacte realizările înaintaşilor. "Aceşti doi oameni, acum cetăţeni de onoare ai comunei Voineşti, ne-au lăsat o perlă care nu mai există astăzi. Poate nu o să vă convină ce spun. Poate că deranjez, dar aceasta-i realitatea. Îmi cer scuze în faţa dumnealor, în numele conducerilor de la Staţiune, care nu au reuşit să ducă mai departe ceea ce domniile lor au realizat".

Senatorul Adrian Ţuţuianu a ţinut să felicite administraţia de la Voineşti pentru că a ştiut cum să-şi aleagă cetăţenii de onoare, mai ales acum când traversăm o perioadă în care se acordă acest titlu unora care trec vremelnic prin nişte funcţii. "Bunăstarea, ridicarea nivelului de cultură şi pregătirea oamenilor din această zonă se datorează prof. dr. docent Nicolar Ştefan şi dr. ing. Ilariu Isac".

Cei doi cercetători de elită ai horticulturii româneşti au primit, pe lângă titlul de cetăţean de onoare al comunei Voineşti, şi diplome de excelenţă din partea conducerii Staţiunii Pomicole, Asocialiţiei Pomicultorilor Dâmboviţeni şi a Grupului Şcolar Agricol Voineşti.

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite