Doar 400 de femei vaccinate împotriva cancerului de col uterin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lansată cu surle şi trâmbiţe, campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin s-a dovedit a fi un adevărat eşec. Din toamna anului trecut, atunci când a fost lansată campania, şi până în prezent, au fost vaccinate doar 406 femei din Dâmboviţa.

Potrivit statiscilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică, 320 de fete cu vârsta cuprinsă între 12 şi 14 ani au primit imunizarea împotriva virusului HPV care provoacă temutul cancer de col uterin.

Medicii spun că felul în care a fost mediatizat acest tratament de imunizare a împărţit femeile în două tabere, pro şi contra. „Problema vine din cauza lipsei de informaţie. Încercăm să demolăm mitul care s-a vehiculat până acum, că aceste vaccinuri sunt periculoase şi că pot avea reacţii adverse”, a declarat Camelia Savu, din cadrul DSP Dâmboviţa.

De la întâi martie a fost demarată o a doua etapă a campaniei de vaccinare pentru fetele cu vârstă de peste 12. Ele se pot imuniza gratuit. Condiţii se pun pentru femeile peste 24 de ani care trebuie să fie examinate genital şi care trebuie să fie supuse testul Babeş-Papanicolau.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite