Târgovişte: Explozie după verificarea Distrigaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O familie de pensionari din Târgovişte povesteşte cum a tras o spaimă zdravănă. La numai 10 zile de la verificarea reţelei, doi târgovişteni au văzut moartea cu ochii, din cauza scăpărilor de gaz.

Lucrătorii Distrigaz Târgovişte au verificat, în urmă cu o lună, etanşeitatea ţevilor de gaz la blocul 70 de pe Bulevardul Unirii.

 Protagoniştii acestei poveşti, soţii Inoşel, au fost uimiţi să vadă cum verificarea s-a oprit înainte de aparatul consumator. “Nu au controlat deloc racordul între ţeavă şi aragaz, am stat acolo tot timpul, dar am avut încredere în ei şi mi-am zis că oricum ştiu ei mai bine ce au de făcut, să nu mă bag eu peste ei”, îşi aminteşte capul familiei, Tiberiu Inoşel.

Peste 10 zile, la 25 octombrie, când, în timp ce pregătea masa de prânz, Elena Inoşel a fost surprinsă de explozia aragazului, urmată de un incendiu. “Eram în bucătărie şi tocmai pregăteam ceva de mâncare, când am fost izbită cu putere de perete de suflul exploziei. M-am speriat îngrozitor. Aragaz distrus, maşină de spălat distrusă, a sărit faianţa de pe perete şi mai toate vasele de prin dulapuri s-au spart”, povesteşte doamna Inoşel.

 “Am fi putut muri asfixiaţi, dacă soţul meu nu ar fi avut obiceiul să oprească gazul de la robinetul de pe ţeavă, în fiecare seară”, adaugă pensionara.

image



La urgenţe nu a răspuns nimeni


A doua zi dimineaţă, fiul celor doi, care locuieşte în Germania, a încercat să rezolve problema. Surpriză, însă: la niciunul dintre numerele de telefon afişate pe site-ul Distrigaz pentru reclamaţii şi urgenţe nu a răspuns nimeni. “Când am văzut că nu răspunde nimeni, am luat la rând toate numerele de pe site şi, într-un final, mi-a răspuns cineva de pe la contabilitate, care m-a îndrumat la cei de la verificări”, spune Dan Alexandru Inoşel, fiul celor doi pensionari.

În urma convorbirii, în aceeaşi zi, un lucrător la Distrigaz Sud, Cosmin Bălaşa, s-a deplasat la domiciliul familiei Inoşel. După ce a constatat stricăciunile, acesta a plecat fără să facă vreun proces verbal. “Eram încă prea şocaţi, nici nu ne-am gândit să cerem procesul-verbal de constatare. Am întrebat totuşi de despăgubiri, iar domnul Bălaşa a promis că va reveni a doua zi pentru a continua constatarea”, spune Tiberiu Inoşel.

Distrigaz întârzie răspunsul

Reporterii “Adevărului de Seară” Târgovişte au expus problema în urmă cu şapte zile celor de la Distrigaz, care, deşi au promis un răspuns în două zile, acesta nu a venit nici până astăzi.

Prea târziu pentru a mai face ceva

Lucrătorul Distrigaz a revenit la locul avariei abia după două zile, la insistenţele fiului celor doi pensionari. Stupoare, însă: acesta a pretins că este prea târziu, că probele au fost alterate şi că familia Inoşel ar fi trebuit să anunţe la momentul zero şi să nu mişte nimic. “De ce nu a zis asta de la început? Noi cum recuperăm acum paguba?”, se întreabă familia de pensionari.

CITAT:
"Când am văzut că nu răspunde nimeni, am luat la rând toate numerele de pe site şi, într-un final, mi-a răspuns cineva de pe la contabilitate"
Dan Alexandru Inoşel, fiul păgubiţilor

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite