Distincţie: Anca Dorinel este “Profesorul anului” în Dâmboviţa. GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acordurile melodiei “We are the champions”, elitele învăţământului dâmboviţean şi-au plecat capetele în faţa acestui formator adevărat de oameni.Participanţii la “Gala excelenţei în educaţie – învăţământ preuniversitar dâmboviţean” şi-au exprimat speranţa că iniţiativa se va permanentiza, indiferent de vremurile care vor veni.

VEZI AICI GALERIA FOTO

A fost o seară de vineri unică pentru învăţământul preuniversitar dâmboviţean. A fost o seară dedicată excelenţei. Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa şi-a premiat cei mai buni profesori, recunoscându-le în acest fel darul de a înflori talente şi de a transforma astfel şcoala într-un laborator miraculos.

„Trăiesc unul dintre cele mai fericite momente din viaţa mea, ca om, ca profesor şi ca inspector şcolar. Am dorit să demonstrăm societăţii că noi, cei de la catedră, suntem o categorie aparte, fiindcă ştim să apreciem adevăratele valori şi să dăm la o parte ceea ce ne supără. «Gala excelenţei în educaţie – învăţământ preuniversitar dâmboviţean», organizată, iată, pentru prima dată anul acesta, este un început care ne dă speranţe că vom şti să ne aplaudăm unii pe alţii, că vom şti să ne bucurăm unii de alţii”, crede prof. Elena Manolescu – inspector şcolar general la Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa.


Cele mai multe nominalizări, la „Ienăchiţă Văcărescu”


Gala a fost gândită şi a decurs profesionist, nesimţindu-se deloc poticnelile inerente oricărui început. Criteriul după care s-au făcut cele trei nominalizări pentru fiecare categorie în parte a fost unul obiectiv - rezultatele obţinute în anul şcolar 2009/2010, astfel încât nu au existat reacţii de nemulţumire.

A fost desemnat „Educatorul anului” – Valentina Gâmbă, de la Grădiniţa nr. 1 Târgovişte; „Învăţătorul anului” – Georgeta Dragna, de la Şcoala „Ioan Alexandru Brătescu Voineşti” Târgovişte şi s-au ales profesorii anului pentru fiecare disciplină în parte.

În chip firesc, având în vedere că este catalogat a fi cea mai bună şcoală din judeţ, cele mai multe distincţii au ajuns la Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte, însă cei mai buni dintre cei buni s-au dovedit a fi cadrele de la Colegiul Economic „Ion Ghica”, care au reuşit să obţină cele mai importante titluri: „Profesorul anului” – Dorinel Anca şi „Directorul anului” – Ilie Suzana. Doi oameni modeşti, în ciuda rezultatelor care îi evidenţiază.

„Sunt profesor de matematică şi aşteptam să fiu nominalizat eventual la această categorie. Sunt cu atât mai surprins că mi se oferă o diplomă de excelenţă pentru întreaga mea carieră în învăţământ. Sper că experienţa şi competenţele îmi vor da prilejul să mai continui măcar încă un an la catedră. Îmi place această muncă”, a mărturisit profesorul Dorinel Anca.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite