Disperare. Daria Pleşa, în vârstă de cinci ani, are picioarele paralizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fetiţa s-a născut cu paralizie iar acum trăieşte cu ajutorul unui furtun conectat la creier. Boala de care suferă Daria se numeşte „mielomeningocel toraco-lombar”. Doar o operaţie în China, care costă 30.000 de euro, i-ar putea schimba viaţa.

A venit pe lume cu un destin crud. Daria Pleşa, din satul Izvoare, comuna Voineşti, acum în vârstă de cinci ani, nu poate să meargă pentru că picioarele îi sunt paralizate încă de la naştere. Suferă de cumplita boală „mielomeningocel toraco-lombar”. Mielomeningocelul este o afecţiune congenitală în care o parte din porţiunea posterioară a canalului vertebral şi o parte a canalului spinal nu se închid în prima luna de sarcină. Este considerat un defect de tub neural (structura embrionara din care se formeaza măduva spinării şi creierul).

Trăieşte un risc permanent

Din cauza aceastei afecţiuni, Daria a fost operată la doar câteva luni de la naştere, iar acum trăieşte cu ajutorul unui furtun care face legătura dintre creier şi vezica urinară. „E foarte greu de îngrijit. Nu pot să o las singură pentru că nu se poate mişca. Răceşte mai mereu, nu mănâncă orice. Tot timpul trebuie să fie supravegheată. Nu trebuie să se lovească pentru că are un furtunaş lângă creier. Dacă se loveşte ar putea muri în orice moment. Are nevoie de medicamente, pemperşi şi toate cele”, spune Burtea Vasilica, bunica fetei.  Părinţii micuţei sunt despărţiţi iar mama sa este plecată la muncă, în Spania.

 „O iubesc pe buni”

 Raia, aşa cum îi place să fie alintată, este extrem de inteligentă. Spune că o ibeşte pe bunica ei pentru că are grijă de ea şi adoră desenele animate. „O iubesc pe bunica pentru că are grija de mine şi imi face de toate. Eu sunt cuminte, nu o supar pe bunica. Îmi place Minimax şi Kids şi îmi place să mă joc cu păpuşile. Cântecul meu preferat este „Înfloresc Grădinile”, spune Daria.

De boala fetei a aflat şi Daniela Ion, preşedintele Fundaţiei Culturale Rodica Bujor, care încearcă să o ajute pe toate căile. „Pe 15 mai am prezentat un spectacol la Tătărani. Acolo am întâlnit-o pe Daria. Am vrut să o iau cu mine pe scenă pentru că mă striga, „doamna, doamna”, dar bunica ei mi-a spus că nu poate să meargă şi că trebuie să o ţin în braţe. Atunci nu am mai scapat-o din priviri. Am mers la Bucureşti şi medicii de acolo au spus că doar o operaţie în China care costă de 30.000 de euro o poate salva”, spune aceasta.

Persoanele care o pot ajuta pe Daria sunt rugate să sune la numărul de telefon 0722.779.302 sau să vireze o sumă cât de mică în contul deschis la BRD: RO16BRDE160SV21732961600.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite