Discount-urile, valabile şi la second-hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii nu sunt interesati de marfa second-hand
Tinerii nu sunt interesati de marfa second-hand

Mai multe second hand-uri din Târgovişte au afişat în vitrine anunţuri de reduceri cu 50%, care să atragă clienţii

Sezonul reducerilor a cuprins şi marfa de mâna a doua. Pentru că nu mai au cumpărători, patronii magazinelor second-hand din Târgovişte încearcă să atragă lumea cu oferte de reduceri substanţiale.  Afişele anunţă discount-uri de 50% din preţul produselor.

Oamenii îmbracă şi haine second-hand
Multe persoane, majoritatea nevoiaşe, trec pragul magazinelor second-hand. De aici îşi pot achiziţiona îmbrăcăminte foarte ieftină şi uneori de calitate. Ioana Dragomir este pensionară. Stă singură la bloc şi banii abia îi ajung să plătească facturile, să-şi cumpere pastile şi să-şi ia ceva de mâncare. Ea nu-şi permite să cheltuiască mulţi bani pe haine. „Nu intru mereu la second-hand. Acum, însă, am nevoie de un palton, că am rămas dezbrăcată pe frigul ăsta. Aveam o geacă, cumpărtă de copii, dar nu mai pot s-o port. Ei au cheltuielile lor, aşa că trebuie să mă descurc singură. Am găsit aici, la magazin, un palton călduros. E cam demodat, dar la 25 de lei, e bun. Să treacă iarna”, povesteşte bătrâna.
Marfa ieftină se vinde repede
Sunt mulţi oameni care nu au bani de cheltuit pe haine. Pentru ei, marfa de mâna a doua este cea mai bună. Numai că nu sunt nişte clienţi constanţi. Nevoia îi aduce în magazine. „Sunt săptămâni în care nu prea vindem. Acum lumea se duce mai mult la 38-uri. Aşa că n-avem încotro, mai scădem din preţuri. Când văd afişul cu 50% reduceri, oamenii sunt curioşi şi intră. Omul e mulţumit că găseşte marfă foarte ieftină şi cumpără mai multe produse. Aşa mai scăpăm şi noi de marfă”, ne-a declarat doamna Mariana, vânzătoare.

Preţuri mici pentru buzunarele mai goale
Marfa din second-hand-uri este accesibilă la preţ şi pentru buzunarele mai goale. O pereche de blugi costă între 5 şi 25 lei, în funcţie de mărime sau model. Preţul unui sacou variază în jurul sumei de 15 lei. Pentru o bluză, clientul scoate din buzunar 8-10 lei. Puloverele sunt puţin mai scumpe în această perioadă, depăşind suma de 15 lei. O geacă, fie de dama, fie de bărbat, poate fi şi ea achiziţionată în schimbul a maxim 20 de lei. Tricourile sunt, însă, cele mai ieftine, ajungând şi la 2 lei bucata. De la mâna a doua, târgoviştenii mai pot cumpăra şi genţi (7-10 lei bucata), jucării (de la 1 leu în sus), perdele (15 lei cele mai ieftine) sau încălţăminte (între 5 şi 25 de lei).

Produsele second-hand s-au vândut mai bine anul trecut

Conform unui sondaj realizat de Asociaţia Naţională pentru Second-Hand şi Economate, în 2009 vânzările au crescut în magazinele de mâna a doua. 61% dintre membri au declarat că vânzările au crescut în medie cu 31%.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite