Directorul şcolii din Râu Alb nu opreşte cursurile, chiar dacă elevii au răcit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape 400 de elevi clujeni stau mâine acasă
Aproape 400 de elevi clujeni stau mâine acasă

Mai mulţi părinţi din comuna dâmboviţeană Râu Alb vor ca şcoala din localitate să fie închisă, după ce copiii lor s-au îmbolnăvit din cauza frigului din clase. Conducerea unităţii şcolare refuză să facă acest lucru, deşi i s-a sugerat acest lucru din partea Inspectoratului Şcolar.

“Copiii se îmbolnăvesc pe capete. E frig în şcoală, vă daţi seama. Pe lângă asta, copilul meu merge aproape 3 kilometri pe jos până la şcoală şi ajunge transpirat la clasă. Dacă nici acolo nu e cald, imediat răceşte”, ne-a spus Iuliana Ion.



“Foarte rău la şcoală. Abia face căldură centrala. Am răcit rău. Nici nu îmi mai place la şcoală”, ne-a spus o fetiţă de clasa a treia.

Conducerea unităţii şcolare, vizibil deranjată de interesul presei pentru acest caz, a spus că elevii învaţă în condiţii decente. Chiar şi aşa, elevii sunt nevoiţi să poarte fes sau glugă în cap. “Doar vineri am avut închisă şcoala. Am comunicat Inspectoratului că avem condiţii sunt bune pentru desfăşurarea  sistemului de învăţământ”, ne-a spus Adrian georgescu, directorul şcolii.



În urma sesizărilor părinţilor, chiar inspectorul general şcolar va merge la Râu Alb pentru a vedea cu ochii săi cum stau lucrurile.

“Dânsul m-a asigurat că temperatura în sălile de clasă este suficient de ridicată. Oricum, decizia de închidere a şcolii o aşteptăm de la comunitatea locală şi de la unitatea şcolară”, a declarat prof. Ion Sorin, inspectorul general al ISJ Dâmboviţa.

În acest moment, potrivit Inspectoratului Şcolar, sunt 20 de şcoli închise în tot judeţul din cauza gerului şi a nămeţilor.

Elevii din opt şcoli clujene nu au fost la cursuri din cauza ninsorii (foto: arhivă)
Adrian georgescu, directorul şcolii
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite