Târgovişte: Directorul de la „Tony Bulandra” dă în judecată Primăria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Directorul de la „Tony Bulandra” dă în judecată Primăria
Târgovişte: Directorul de la „Tony Bulandra” dă în judecată Primăria

Se reaprinde conflictul dintre conducerea Teatrului „Tony Bulandra” si primăria Târgovişte. Conducerea teatrului „Tony Bulandra” ameninţă că îl va da în judecată pe primarul oraşului Târgovişte, Gabriel Boriga, pentru că nu finanţează instituţia. Primarul spune tăios că nu are ce să discute cu paznicii de la Radio France International

Relaţiile dintre Primăria municipiului Târgovişte şi teatrul „Tony Bulandra” sunt tensionate de mai bine de un an şi nu se întrevăd şanse de reconciliere.

Directorul teatrului, Mihai Constantin Ranin, a declarat, ieri, că îl va da în judecată pe primarul oraşului, Gabriel Boriga, pentru că nu finanţează teatrul şi pentru că practică discriminarea între teatrele din oraş.

„Îl voi da în judecată pe primarul Gabriel Boriga, pentru mai multe capete de acuzare. În primul rând pentru discriminare. Spune că suţine teatrul, dar nu ne dă niciun ban. Celălalt teatru (n.r. Mihai Popescu) a mers la Avignon. (…) Nu mă deranjează asta, dar practic primăria se ocupă cu asmuţitul unora împotriva celorlalţi şi nu e normal”, a declarat Ranin.

Teatrul nu participă la Zilele Cetăţii

Acesta este nemulţumit că sunt bani pentru alte instituţii, dar nu pentru teatrul Tony Bulandra şi că actorii angajaţi aici nu au fost solicitaţi să se pregătească pentru manifestările care au loc în aceste zile, dedicate municipiului Târgovişte.

“Noi nu existăm nici în manifestările dedicate zilelor oraşului, iar primarul Boriga nu a purtat nicio discuţie cu noi de când este în funcţie. Explicaţia este dispreţul faţă de oamenii de cultură şi aroganţă politică”, a adăugat directorul instituţiei.

Actorii au pus bani pentru a plăti transportul unui regizor

Acesta a precizat că regizorul Suren Shahverdyan a fost invitat, în această vară, din nou la Teatrul Tony Bulandra, pentru a regiza spectacolul "Un tramvai numit dorinţă", dupa celebrul text al lui Tennessee Williams. Ranin a precizat că repetiţiile sunt aproape încheiate, dar premiera se pare ca nu va putea avea loc pentru că, “din păcate, Primăria Târgovişte nu are fonduri şi pentru Teatrul Tony Bulandra”.

Acesta a ţinut să precizeze că actorii teatrului au pus bani din propriul buzunar pentru a plăti biletul de avion al regizorului Suren Shahverdyan, calificând această situaţie drept ruşinoasă.

Primarul nu răspunde acuzaţiilor
 
Contactat telefonic, primarul Gabriel Boriga nu a dorit să comenteze afirmaţiile regizorului Mihai Constantin Ranin, precizând că nu are cum să răspundă unui pazmic la Radio France Internaţional.

„Nu am ce să răspund unui om ca domnul Ranin. Când un paznic la Radio France International îmi spune ce să fac ca primar, atunci.... Nu mă pot coborî atât de jos. Nu am nimic cu această categorie profesională, dar nu-mi place când unii nu-şi văd lungul nasului”, a precizat primarul municipiului Târgovişte.

Scandal declanşat din 2008

În septembrie 2008, angajaţii teatrului protestau în stradă, nemulţumiţi că, printr-o hotărâre, Consiliul Local Târgovişte decidea transformarea Teatrului Municipal Tony Bulandra într-o secţie a Direcţiei de Cultură din Primarie.

Cunoscuta actriţă din flmul regizat de Cristian Mungiu "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", Laura Vasiliu a înaintat, anul trecut, o scrisoare primarului din Târgovişte prin care renunţă la calitatea sa de Cetăţean de Onoare al oraşului, ca protest la decizia Consiliului Local de a transforma Teatrul "Tony Bulandra" într-o direcţie de cultură a primăriei.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite