Diana Popescu este eleva model

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra a câştigat mai multe concursuri naţionale de creaţie literară şi a fost secretarul general de redacţiei al unei publicaţii editată de elevi.

Diana Popescu a deprins o pasiune pentru scris încă de când avea 13 ani, atunci când a început să participe la concursuri de creaţie literară. S-a înscris la cenaclul literar al Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu” din Pucioasa, pentru a-şi dezvolta pasiunea şi pentru a o împărtăşi cu alţi colegi de vârstă apropiată. Tot la 13 ani a devenit elev de onoare al oraşului, după ce a obţinut premiul III pentru proză la un concurs naţional. „Atunci am înţelesc cât de frumos este să-mi exprim liber gândurile, sentimentele şi să fiu apreciată pentru acest lucru. Ulterior, m-am axat foarte mult pe poezie şi am continuat să particip la concursuri judeţene sau naţionale”, povesteşte Diana Popescu. În palmares şi-a trecut şi o menţiune la Concursul Internaţional de creaţie literară „Orpheus”. Una dintre cele mai frumoase experienţe ale dâmboviţencei a fost implicarea în cadrul unui proiect ce a vizat editarea unei publicaţii lunare. Avea funcţia de secretar general de redacţie şi îşi lua munca în serios. „Scriam editorialul şi făceam articole pe diverse teme sociale. A fost o experienţă extrem de frumoasă, care mi-a adus multe satisfacţii şi care mi-a demonstrat că pot face lucruri la care nu mă gândisem vreodată”, afirmă eleva.

Ar vrea să ajungă jurnalist

Speră ca lucrurile cu care s-a ales în urma implicării sale în acest proiect să-i îndrepte paşii în viitor poate spre acest domeniu, al jurnalismului, la un nivel mult mai înalt. Diana Popescu şi-a demonstrat calităţile de jurnalist atunci când a participat la Concursul Naţional “Eustory”. Atunci a cercetat un caz real legat de deportările din Bărăgan din 1950 şi a realizat un documentar despre meseriile vechi aflate pe cale de dispariţie. Eleva dâmboviţeancă îi îndeamnă pe toţi tinerii să nu le fie teamă şi să se exprime liber, prin cât mai multe mijloace. “Suntem o generaţie cu multe iniţiative şi multă energie, o generaţie demnă de încrederea celorlalţi. Tinerii ar trebuie să se implice mai mult în societate, să-şi spună cuvântul şi să-şi lase amprenta”, spune “Didi”, aşa cum o strigă prietenii. Fiind o persoană căreia îi place să se implice în cât mai mult activităţi, Diana a desfăşurat şi acţiuni de voluntariat.

Întrebări şi răspunsuri:

Ai câştigat destulă experienţă de viaţă la vârsta ta. Ce urmează?
“Deşi nu mă aflu la vârsta sau etapa potrivită a vieţii pentru a trage linie, a mă uita înapoi şi a aduna lucrurile pierdute sau câştigate, daca încerc să fac asta, să arunc o privire în spate, îmi apare un zâmbet pe buze. Îmi place să învăţ zilnic câte ceva, astfel că voi continua să mă implic în activităţi şi să culeg informaţii sau experienţe.”
Timpul te-a purtat acolo unde unde ai vrut să ajungi.
“Când eram mică, nu-mi aduc aminte să-mi fi dorit cu ardoare să devin o prinţesă,  un personaj de basm sau o vedetă adorată de milioane de oameni. N-am fost un copil normal, ar spune unii. Dar eu spun că încă de pe atunci ştiam ce ştiu şi astăzi.”
Cum vezi jurnalismul?
“Este o meserie interesantă şi care, cred eu, îţi oferă multe satisfacţii personale. Este frumos că poţi exprima liber ce gândeşti şi ce vezi, mai ales când te citesc şi alţi oameni. M-a atras acest domeniu şi în urma implicării mele în cadrul acelei publicaţii am avut multe de învăţat.”

Ce-i place:
“Îmi plac lucrurile simple, pe care încerc să nu le complic cu scuza că aşa fac toţi oamenii. Îmi plac oamenii simpli, care te lasă să-i citeşti, prin ochi, prin gesturi, prin îmbrăţişări, oamenii care nu poartă măşti crezând că viaţa este un carnaval, oamenii care ştiu să dăruiasca.”

Ce nu-i place:
“Nu îmi plac oamenii care nu sunt capabili să lupte pentru idealuri şi nici cei care se lasă învinşi de dogme absurde, care nu îşi facă auzită vocea şi care nu luptă.  Urăsc frigul, din acest motiv îmi şi place mai mult vara şi nu-mi plac deloc mâncărurile cu spanac. Nu-mi place să stau degeaba, să nu fiu activă. ”

Profil.
Născută. 3 februarie 1992, Pucioasa.
Studii. Colegiul Naţional “Nicolae Titulescu”, clasa a XII-a.
Familie. Este singură la părinţi.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite