“Dializă de vacanţă” pentru bolnavii din Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

90 de pacienţi din judeţ pot pleca oricând de acasă, fiindcă au posibilitatea să continue tratamentul şi să nu-şi pună viaţa în pericol. Bolnavii erau până acum legaţi de domiciliu, întrucât a “sări” peste o şedinţă de dializă, care durează câte 4 ore, de trei ori pe săptămână, putea să le fie fatal, acumulându-se în corp prea multe toxine.

Bolnavii cu insuficienţă renală cronică au de-acum şansa de a pleca în vacanţă sau cu diferite treburi în ţară ori în străinătate. Centrul Fresenius NephroCare din Târgovişte, a reuşit să rezolve această problemă prin implementarea unui program de colaborare cu unităţile silimilare.

„Le oferim pacienţilor posibilitatea de a călători fără a-şi întrerupe şedinţele de dializă, atât pe teritoriul României, în destinaţii variate: litoral (Constanţa), munte (Braşov), mănăstiri (Suceava, Iaşi, Bacău), Slănic Moldova (Oneşti), Băile Felix (Oradea), cât şi în străinătate. Cu sprijinul Holiday Dialysis International, facilităm accesul şi programarea şedinţelor de dializă în clinicile apropiate de destinaţia de vacanţă”, ne-a declarat  dr. Adrian Ghenu, medic nefrolog, coordonator activitate medicală.

Dializă, în orice colţ al ţării

Practic, reprezentanţii Fresenius NephroCare Târgovişte iau legătura cu centrul de dializă din localitatea unde urmează să se deplaseze pacientul, comunică datele medicale stricte afecţiunii de care acesta suferă şi, pe baza avizului medicului-şef unde este transferat temporar, bolnavul este programat la dializă. Pentru îndeplinirea acestei proceduri, este suficient ca acesta să anunţe intenţia de plecare cu o săptămână înainte.

„Am avut situaţii în care a trebuit să rezolvăm o asemenea deplasare în două zile. Bolnavul trebuia neapărat să ajungă într-un anumit loc. Nu au apărut probleme şi s-a putut deplasa liniştit”, completează dr. Ghenu. La fel de rapid au fost soluţionate şi solicitările venite din alte oraşe ale ţării.

Dâmboviţenii dializaţi sunt mulţumiţi de calitatea serviciilor medicale oferite de Centrul Fresenius NephroCare. „Este un program excepţional de bun. Ai posibilitatea acum să călătoreşti. Eu am fost plecat peste tot, chiar şi în Germania. Fac dializă de 12 ani. Sunt un tip energic, optimist şi eram obligat să stau acasă, înainte de programul acesta. Condiţiile din centru mă ajută să elimin o parte din stresul cauzat de suferinţă”, ne spune Dumitru, de 69 de ani, din municipiul Moreni.

La Fresenius NephroCare Târgovişte, şedinţele de dializă sunt finalizate cu ore de consiliere psihologică gratuită, ori de câte ori este nevoie pentru ca pacienţii să depăşească momentele grele.

Tratamentul este gratuit

Centrul Fresenius NephroCare Târgovişte are o capacitate de 35 de aparate de dializă şi este deservit de o echipă formată din 4 medici şi 14 asistenţi medicali, care asigură tratamentul a 90 de pacienţi cu insuficienţă renală cronică, putându-se ajunge până la 200 de persoane. Şedinţele de tratament nu presupun niciun cost pentru pacienţi, fiind decontate în totalitate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. La fel, transportul bolnavilor de la domiciliul la clinică şi înapoi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite