Dezbatere publică pentru educaţie de nota 10

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania "Tu faci legea de nota 10" iniţiată de Ministerul Educaţiei a ajuns aseară şi la Târgovişte.

În amfiteatrul Liceului de Arte "Bălaşa Doamna" s-au adunat laolaltă profesori, elevi, părinţi, reprezentanţi ai administraţiei locale. De la Ministerul Educaţiei a fost prezentă Liliana Preoteasa.

"Vom încerca acum, aici, să edificăm lucrurile asupra cărora nu suntem pe deplin lămuriţi", a precizat de la început prof. Elena Manolescu, inspector şcolar general la Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa.

Practic, participanţii la discuţii au aflat cele mai importante modificări prevăzute în noua Lege a Educaţiei şi au putut să-şi spună părerea vizavi de metodologiile şi regulamentele gândite de grupul de lucru de la Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa.

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean - Florin Popescu şi primarul Târgoviştei - Gabriel Boriga au făcut cunoscute direcţiile în care acţionează administraţia locală pentru îmbunătăţirea infrastructurii şcolare.


"Municipiul Târgovişte este în acest moment în primele trei din România, în ceea ce priveşte absorţia de fonduri europene pentru învăţământ. Am atras deja 23 de milioane de euro. Din bugetul Primăriei Târgovişte, media anuală a fondurilor pe care le puteam da este de 100 - 150.000 de euro. Doar atât putem aloca din taxe şi impozite. Practic, în ultimii 2 ani, am reuşit să luăm din fonduri europene cât bugetul pe care Primăria ar fi putut să-l asigure în 180 - 200 de ani", a precizat Gabriel Boriga.

image

Profesorilor, elevilor şi părinţilor le-a fost prezentată apoi, pe înţelesul tuturor, Legea Educaţiei, intrată în vigoare la 1 ianuarie 2011.

Părinţii  au putut afla că, de acum înainte, fac parte din Consiliile de Administraţie ale şcolilor şi că vor fi sancţionaţi contravenţional dacă împiedică şcolarizarea copiilor în învăţământul obligatoriu.

Profesorii au primit lămuriri cu privire la programa şcolară, care a devenit mult mai "aerisită".

Noutatea pentru elevi este că vor şti exact ce examene îi aşteaptă, fiindcă, promit ministeriabilii, acestea nu se vor mai schimba de la an la an.

Campania de informare va ajunge, în zilele următoare, în fiecare centru metodic din judeţ, astfel încât Legea Educaţiei să fie accesibilă tuturor.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite