Dezbatere pentru prevenirea cancerului la sân

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Aceasta a fost organizată la Biblioteca Judeţeană „Ioan Heliade Rădulescu” de Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa. La acest eveniment au participat peste 20 de târgoviştence, care au aflat cum poate fi prevenit şi combătut cancerul la sân.

Târgoviştencele au avut ieri ocazia de a asista la o dezbatere pe tema prevenirii şi combaterii cancerului la sân, organizată de Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa. Astfel, cele peste 20 de femei prezente la Biblioteca Judeţeană „Ioan Heliade Rădulescu”, unde a avut loc evenimentul, au aflat cum apare această formă de cancer şi cum se poate preveni. La această acţiune a participat dr. Camelia Savu, reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, dar şi Simona Pop, reprezentant al unei firme de produse pentru femei. „A fost o informare în primă fază, s-a prezentat un film şi s-a punctat modul cum se poate depista cancerul, care sunt factorii de risc şi care sunt metodele de a combate cancerul de sân”, mărturiseşte Carmen Vădan, directorul Bibliotecii Judeţene.
La dezbatere au participat şi adolescente, care au aflat povestea târgoviştencei Elena Ivan, care a suferit o intervenţie pentru înlăturarea cancerului la sân. Aceasta le-a vorbit despre cum a decurs tratamentul şi prin ceea ce a trecut, dar şi ce înseamnă cancerul la sân. „S-a discutat liber şi s-au împărţit pliante. Rugămintea noastră este ca cei care au participat la această dezbatere să răspândească informaţia în mediile unde lucrează, dar şi în familie, pentru a fi cu toţii informaţi şi a puteaă lua măsurile de siguranţă pentru o viaţă sănătoasă”, adaugă aceasta.

Sănătatea, pe planul doi

Organizatorii au sfătuit târgoviştenii să se preocupe mai mult de sănătate şi să încerce să prevină din timp astfel de boli, care sunt greu de combătut. „În general, noi punem sănătatea pe al doilea plan, avem alte priorităţi, însă acesta este un lucru rău. Ar trebui ca toţi să ne preocupăm mai mult de sănătatea proprie, pentru a nu avea probleme mai târziu”, spune Carmen Vădan.
Târgoviştencele prezente în sală au considerat utilă dezbaterea, mai ales că această formă de cancer este des întâlnită în ţară. „Sănătatea este foarte importantă şi este bine de ştiut cum ne putem feri de o astfel de boală precum cea a cancerului la sân, care, din păcate, este extrem de periculoasă. Astfel de dezbateri sunt benefice pentru toată lumea”, spune Corina Gavrilă, o târgovişteancă de 28 de ani.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite