Târgovişte: Deţinuţii de la Mărgineni, ademeniţi cu vizitele conjugale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Deţinuţii de la Mărgineni, ademeniţi cu vizitele conjugale
Târgovişte: Deţinuţii de la Mărgineni, ademeniţi cu vizitele conjugale

Condamnaţii la închisoare se poartă frumos pentru a nu-şi rata întâlnirile cu soţia sau iubita. Când vine vorba despre cei dragi, persoanele private de libertate fac tot posibilul să îşi îmbunătăţească comportamentul, fiind recompensaţi cu dreptul la vizite intime. 

De la începutul anului, 363 dintre cei aproximativ  900 de arestaţi de la penitenciarul Mărgineni au beneficiat de această „recompensă“ pentru bună purtare.

Fie că sunt căsătoriţi cu acte în regulă sau nu, sute de cupluri s-au bucurat de clipele petrecute în camera intimă , pusă la dispoziţie de către administraţia locului de detenţie. Spaţiul este dotat cu un pat mare matrimonial, televizor, frigider şi cameră de baie, adică tot confortul.

„Cei care întocmesc cerere de ocupare a camerei trebuie să se numere printre persoanele condamnate pe viaţă, să nu aibă nici o sancţiune pentru indisciplină pe o periadă de 6 luni şi să participe din plin la programele de educaţie desfăşurate în scopul reintegrării lor sociale. De asemenea, pot solicita dreptul la vizită intimă doar cei care sunt căsătoriţi sau au relaţii stabile, similar cu cele dintre soţi“, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Mărgineni, Safta Trincu. Potrivit reprezentanţilor penitenciarului, relaţie stabilă înseamă ca partenera să-şi fi vizitat iubitul timp de şase luni, până la înaintarea cererii la vizită.

Întâlnirile au efect pozitiv


„Chiar dacă am dreptul la vizită intimă o dată la trei luni, timp de 2 ore, simt că mă motivează ceva. Îmi iubesc nespus soţia şi mă bucur că a rămas alături de mine. Îmi pare rău că dintr-o greşeală pe care nu am conştientizat-o am ajuns aici. eu încă mai sper că într-o zi mă voi putea declara un om liber. Până atunci o să am răbdare şi o să îmi modelez comportamentul, astfel încât, dacă o să ies vreodată de-aici, să ştiu să fiu în primul rând om“, ne-a spus unul dintre deţinuţi.

Există şi excepţii

Conform legii, cei care se căsătoresc în penitenciar au dreptul la o vizită intimă de 48 de ore, iar prin excepţie, frecvenţa vizitei intime poate fi lunară, pentru primul an după încheierea căsătoriei. „Vizita se va desfăşura cu acordul directorului penitenciarului, care va stabili totodată şi momentul în care se desfăşoară vizita, informând în timp util soţii. Până în prezent, de la începutul anului, 35 de cupluri şi-au unit destinele în penitenciar“, a adăugat Safta Trincu.
Potrivit gardienilor, la uşa de la cameră este montat un interfon prin care cei care au dreptul la 48 de ore fac prezenţa o dată la 12 ore.

Îi învaţă ca la şcoală:

Deţinuţii nu scapă de lecţie înainte să intre în cameră şi sunt instruiţi în legătură cu prevenirea transmiterii bolilor pe cale sexuală. Administraţia penitenciarului pune la dispoziţie mijloace de protecţie şi materiale de informare  despre riscul contactării sindromului SIDA. Fiecare deţinut trebuie să declare pe proprie răspundere că a luat la cunoştinţă de aceste reguli.

35 de cupluri şi-au unit destinele în penitenciarul Mărgineni de la începutul anului

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite