Destindere: Trei seri, sub vraja colindelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zoia Alecu vine la Târgovişte
Zoia Alecu vine la Târgovişte

Concertele sunt organizate de Teatrul Municipal Târgovişte, la începutul săptămânii viitoare.Acordurile line ale muzicii specifice sărbătorilor de iarnă vor îmbrăca într-o mantie caldă Sala Tony Bulandra, unde vor susţine recitaluri Zoia Alecu, Corul Preludiu şi formaţia Smart Kids.

În această perioadă premergătoare Crăciunului, nimic nu poate fi mai frumos decât să-ţi petreci timpul liber la un concert de colinde. Din fericire pentru târgovişteni, conducerea Teatrului Municipal a gândit pentru ei trei seri de vis, care să-i poarte în lumea sărbătorilor de iarnă.

Zoia Alecu cântă cu sufletul, nu cu glasul

Luni, pe 20 decembrie, de la ora 19:00, sunteţi invitaţi la un recital extraodinar susţinut, la Sala Tony Bulandra, de Zoia Alecu, despre care se spune că nu cântă cu glasul, ci cu sufletul. Pentru cei care nu au descoperit-o până acum, precizăm că Zoia Alecu s-a înfăţişat pentru prima dată publicului în 1973, pe vremea liceului şi, în mai puţin de un an, a devenit cunoscută în lumea muzicală.

Timp de 13 ani, până în 1986, a colindat ţara în lung şi în lat, susţinând concerte folk. Apoi, s-a alăturat trupei Sfinx, cu care a plecat în turnee în Scandinavia, Germania şi Austria. Zoia Alecu nu s-a depărtat de scenă nicio clipă, însă primul album propriu l-a lansat pe piaţă abia în urmă cu trei ani. „Vino aici” conţine 10 compoziţii proprii (text şi muzică).

Zoiei îi place să spună că o reprezintă, că în el se regăsesc multe asemănări cu întâmplări  din viaţa reală, având în vedere că a cumulat 33 de ani de activitate interpretativă.

Vine Crăciunu’ pe sară...

Marţi, 21 decembrie, tot la Sala Tony Bulandra şi tot de la ora 19:00, ne poartă în atmosfera Crăciunului Corul Preludiu, fondat şi condus de maestrul Voicu Enăchescu. Pe parcurs, i se va alătura actorul Eusebiu Ştefănescu, un recitator desăvârşit. Prestigioasa formaţie corală va dărui târgoviştenilor un concert de colinde româneşti şi cântece de Crăciun din repertoriul internaţional.

Concertul va fi reeditat a doua zi în Bucureşti, la Ateneul Român. Repertoriul Corului de cameră „Preludiu” este vast, cuprinzând peste 350 de lucrări de muzică preclasică, clasică şi romantică, colinde de Crăciun şi cântece religioase, muzică românească şi cântece din muzica popoarelor, lucrări din literatura contemporană, lucrări vocal-simfonice, toate fiind interpretate în limba lor originară.

Miercuri, 22 decembrie, este rândul celor de la Smart Kids să ne încânte cu o seară originală de colinde.

Biletele au fost puse deja în vânzare prin agenţia Teatrului Municipal Târgovişte. Preţul este la îndemână: 15 lei pentru o seară. Elevii şi studenţii beneficiază de reducere, aşa că vor achita doar 10 lei.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite