Destin: Ţintuit la pat de 11 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmin Daniel Gheorghe s-a accidentat la scăldat şi de atunci este dependent total de mama sa.Tânărul plecase pe malul Ialomiţei, ca să scape de certurile de acasă şi a sfârşit zdrobindu-şi coloana vertebrală de un bolovan ascuns de ape. Fratele mai mic a reuşit să-l scoată pe mal.

Avea 18 ani când s-a întâmplat nenorocirea. Era într-o după-amiază de vară. Cosmin se întorsese de la banchetul de absolvire a Şcolii Profesionale „Constantin Brâncoveanu” din Târgovişte. Acasă, ca de obicei, tatăl provocase scandal. Se îmbătase. Era la ordinea zilei.

Abătut, adolescentul s-a hotărât să plece pe Ialomiţa, să facă o baie şi să încerce să uite de probleme. Nu s-a gândit niciodată că acea decizie practic îi va schimba cursul vieţii şi îl va introduce ireversibil pe un tărâm al suferinţei.

„Eram împreună cu fratele meu mai mic. Se făcuse ora 19:00, când am hotărât să plecăm spre casă. Nu ştiu de ce, dar am hotărât să mai sar o dată în apă, că tot nu mă uscasem. Am simţit că m-am lovit la cap şi că nu mai pot să mă mişc. Noroc cu fratele meu, că m-a scos din apă”, povesteşte Cosmin.

Ce a urmat a agravat şi mai mult situaţia tânărului. A fost urcat de fratele său şi de alţi copii într-o căruţă şi transportat spre casă. Acolo, tatăl, în stilu-i caracteristic, a luat totul în derâdere. „I-a turnat coniac pe faţă, spunându-ne că o să-l învieze el”, îşi aminteşte Maria Savu, mama lui Cosmin.

Medicii i-au dat o şansă la recuperare

S-au pierdut minute preţioase până ce a fost solicitată Ambulanţa. „De la Spitalul Judeţean din Târgovişte, m-au transferat la Floreasca, în Bucureşti. M-au operat după trei săptămâni. În toată această perioadă m-au ţinut băgat într-un dispozitiv special, ca să-mi tragă măduva înapoi pe coloana vertebrală”, povesteşte Cosmin.

De 11 ani, tânărul nu a mai simţit pământul că tălpile picioarelor. În toată această perioadă, şi-a pierdut prietenii. Doar fratele şi verii săi îl vizitează, stau de vorbă, joacă şah, deapănă amintiri şi îl scot în cărucior până la poartă. Cosmin îşi petrece timpul citind şi uitându-se la televizor. De puţin timp, a reuşit din indemnizaţia de 290 de lei pe care o primeşte de la stat să-şi cumpere un calculator.

Şi-a făcut cunoştinţe pe reţelele de socializare. Primeşte încurajări şi sfaturi. Mama sa ne-a spus că medicii i-au dat o şansă la recuperare, însă nu a ştiut la ce uşi să bată şi nici nu a avut bani pentru a merge la clinici de specialitate. O doare nespus când îşi vede feciorul într-o astfel de situaţie. Îşi doreşte ca băiatul săi să iasă din această stare de neputinţă, să poată măcar să se mişte singur prin casă.

Acum, nu îl lasă nici măcar un ceas singur. „Trebuie să fiu mereu în preajma lui. Îmi cere apă, are nevoi speciale. Trebuie să-l întorc de pe o parte pe alta, că face bube. În toamna asta i-am făcut trei operaţii din această cauză”, spune Maria Savu.

Cei care doresc să vină în sprijinul acestei familii ne pot contacta la redacţie sau pot apela la asistentul social din Primăria Şotânga, care să îi conducă acasă la Cosmin. O carte, un film, un gând de încurajare, o recomandare către un medic specialist şi, bineînţeles, orice sumă de bani îi sunt de folos acestui tânăr lovit prea crunt de soartă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite