Desenele animate sunt periculoase pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin nu se mişcă din faţa televizorului când sunt desenele lui preferate
Alin nu se mişcă din faţa televizorului când sunt desenele lui preferate

Educatoarele şi psihologii spun că tot mai mulţi copii îşi lovesc colegii de grădiniţă. Singura explicaţie pentru vioalenţa celor mici sunt desenele animate cu roboţi şi luptători ai planetei. Părinţii sunt cei acuzaţi, aceştia oferind copiilor prea multă libertate.

Educatoarele şi psihologii spun că micuţii din Târgovişte dezvoltă un comportament anormal de violent din cauza televizorului. Desenele animate cu luptători ai planetei şi roboţi înarmaţi pun o amprentă puternică pe dezvoltarea psihică a copiilor.  Specialiştii târgovişteni , dar şi educatorii sau învăţătorii  sunt îngrijoraţi de numărul tot mai mare de copii care îşi lovesc colegii imitând secvenţe de luptă din serialele de desene animate. „Cât sunt mici ei se află la vârsta imitaţiei. Sunt foarte periculoase aceste desene, copiii sunt foarte violenţi din cauza lor. Lovesc, ţipă, ce văd în desene. Asta transmit ei în fiecare zi. Trăiesc în lumea desenelor animate”, spune Maria Iorga, educatoare la grădiniţa „Alexandrina Simionescu Ghica”din Târgovişte.

“Când mă voi face mare, vreau să mă fac Ben 10”


Mihai, are doar patru anişori şi poate spune cu uşurinţă ce vrea să se facă atunci când va fi mare. Vorbeşte fără întrerupere ore în şir despre eroii de desene animate. Spider Man, Batman, Ben Ten sunt eroii preferaţi ai micuţului şi spune că vrea să devină şi el ca Ben 10, să salveze planeta de ticăloşi. Întrebat dacă este bine că Ben 10 loveşte, băieţelul a zis că da, că ticăloşii trebuie loviţi.

Părinţii sunt acuzaţi de educatori


Vinovaţi de comportamentul agresiv al copiilor par a fi părinţii, asta după cum spun educatorii şi psihologii. „Este foarte grav ce se întâmplă cu cei mici în aceste vremuri. Sunt zilnic surprinsă să văd copii de 5-6 ani care se luptă la grădiniţă ca pe ringul de box sau wrestling. Singurii vinovaţi sunt părinţii care îi lasă să privească astfel de lupte. La această vârstă este normal ca cel mic să preia violenţa. Este perioada în care el nu poate distinge binele de rău. Din lipsă de timp, părinţii îşi lasă copiii în faţa televizolului. Mai grav este că există şi oameni care îşi sfătuiesc copiii să lovească dacă sunt atacaţi de colegi”, spune Elena Striblea, psihologul grădiniţei „Alexandrina Simionescu Ghica”.

La cinci ani a văzut Avatar


Dorina Ciobanu este educatoare de câţiva ani şi spune că cel mai grav i s-a părut faptul că o fetiţă de cinci ani a fost dusă la Avatar. “Este foarte grav că li se permite copiilor accesul la programele cu violenţă, fie că este vorba de un desen animat sau film de acţiune, cei mici privesc violenţa ca pe ceva normal. Am în grupă o fetiţă de numai cinci ani, fiica unor oameni intelectuali, care a fost dusă la mall pentru a vedea Avatar. Am întrebat-o cum a fost, dacă i-a fost frică şi mi-a răspuns că la scenele cu bătaie îşi punea mâinile la ochi”, a spus educatoarea.

“Eroii copiilor sunt personaje bune”

„Nu sunt atât de periculoase desenele animate. Faptele sunt puse pe seama unor animale şi în plus eroii copiilor sunt personaje bune, care vor să salveze lumea de rău”, spune Cristina, mama unui băieţel de patru ani.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite