Deputaţii au hotărât: Câinii comunitari pot fi omorâţi. Spuneţi-vă aici părerea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia pro eutanasiere a fost luată săptămâna aceasta, cu 168 de voturi "pentru", 111 voturi "împotriva" şi 14 abţineri. Actul normativ va fi  trimis spre promulgare. Legea dă posibilitatea autorităţilor publice locale să opteze pentru eutanasierea câinilor fără stăpân din adăposturi, dacă nu sunt adoptaţi în termen de 30 de zile.

Potrivit legii adoptate marţi de deputaţi, câinii fără stăpân vor fi adăpostiţi pe o perioadă de cel mult 30 de zile. După expirarea acestui termen, se da posibilitatea autorităţilor locale de a hotari, în mod autonom, în privinţa acestora, animalele putând fi păstrate în adăposturi, returnate în teritoriu sau eutanasiate.

Animalele bolnave grav, cele considerate agresive sau periculoase, dar şi câinii de luptă lăsaţi în libertate, abandonaţi sau cărora nu le poate fi identificat aparţinătorul vor fi eutanasiate în 3 zile lucrătoare.

Căţeluşii cu vârsta de până la 5 luni pot rămâne în adăposturi până la revendicare sau adopţie, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 12 luni.

La Târgovişte, soarta câinilor fără stăpân a constituit de ani de zile motiv de scandal. Primăria a fost acuzată fie că i-a omorât fără milă, fie că i-a abandonat prin păduri sau că i-a mutat în alte localităţi vecine. Cert este că, până acum, niciuna dintre sesizări nu a fost soluţionată de autorităţile statului îndrituite să facă acest lucru.

În acelaşi timp, iubitorii de câini şi-au unit eforturile financiare şi au început în ultimul an o amplă campanie de sterilizare. Să fii fost în zadar cheltuiala acestor oameni? Ce se va întâmpla cu aceste patrupede? 

Adevărul te provoacă să-ţi spui părerea! Vrei ca maidanezii să fie eutanasiaţi pur şi simplu sau să fie sterilizaţi?

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite