Târgovişte: Denivelările controlate îi enervează pe târgovişteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Denivelările controlate din Târgovişte le ridică mari bătăi de cap şoferilor din oraş. Mulţi dintre ei le ocolesc, riscând asftel să rămână fără permis. Mai există şi cei care se conformează legilor şi reduc viteza pentru a trece cât mai lin peste ele. Există însă o categorie mult mai rea. Cei care opresc maşina înaintea trecerii de pietoni dotată cu denivelare, scot o şurubelniţă şi încep să scoată din asfalt ma

Denivelările controlate pentru limitarea vitezei sunt amplasate în intersecţiile considerate problematice, de către administratorul de drum la sugestia Poliţiei Rutiere.

În Târgovişte există peste 10 locaţii în care există astfel de denivelări. Dacă în zona centrală acestea rămân aproape nemişcate, în partea limitrofă a oraşului se găsesc oameni de bine care să distrugă benzile groase din cauciuc.

Şoferii spun însă că e vina celor ce le-au amplasat în stradă, pentru că bucăţile se desprind de pe asfalt. „Nu le-au pus bine. După ce au trecut câteva maşini mai mari, au început să se desprindă”, spune Adrian, un şofer de camion de 27 de ani.

image



La trecerea de pietoni din micro 3, în zona cimitirului, una dintre denivelările controlate pentru reducerea vitezei a suferit modificări intense. Un şofer de bine din oraş a scos mai mult de jumătate din materialul care era folosit pentru a-i încetini pe şoferi în preajma trecerii de pietoni.

„Nu cred că le-au scos oamenii, deşi am văzut câţiva şoferi care s-au dat jos din maşină şi au început să tragă de benzile de cauciuc, dar nici cei care le-au pus aici nu le-au instalat cum trebuie”, spune nea Ion, un locuitor dintr-un bloc apropiat trecerii de pietoni.

Marius Constantinescu, city managerul oraşului, a declarat că denivelările controlate sunt fie reparate, fie schimbate cu totul. „Cele care se pot repara, vor fi reparate pentru că ne costă mai puţin. Cele care sunt foarte deteriorate vor fi înlocuite cu totul. Se poate întâmpla ca, la un moment dat, unele să fie scoase de tot, dacă nu sunt folositoare în amplasarea respectivă” a declarat Constantinescu.

Mulţi şoferi nemulţumiţi

Majoritatea şoferilor care frecventează zona limitatoarelor smulese din micro 3 spun că cei care au luat bucăţile de cauciuc de pe asfalt au făcut foarte bine. „Ce bine că s-a gândit cineva să le scoată. Acum putem merge şi noi ca oamenii, fără să ne mai zdruncinăm ca nişte cartofi în maşină. Sunt prea înalte şi prea late. La ce le-or fi pus?”, se întreabă Marian, un conducător auto de 32 de ani.

image



Târgoviştenii care au însă în gând să elibereze şoseaua de denivelări, trebuie să ştie că pedeapsa pentru această infracţiune este una penală. „Pe lângă dosarul penal pentru distrugere, aceştia vor primi, în funcşie de hotărârea completului de judecată, amendă penală sau administrativă şi chiar închisoare de la o lună la 3 ani”, a declarat Andreea Mihălăchiouiu, putrătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Conform Inspectoratului Judeţean de Poliţie, până acum în judeţ nimeni nu a fost prins încercând să distrugă limitatoarele din zona intersecţiilor şi, prin urmare, nu s-a aplicat nicio sancţiune pentru acest fapt.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite