ATAC Denigrare, cu bannere de mari dimensiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste noapte, clădirile din centru au fost tapetate cu postere uriaşe, drept răzbunare faţă de aleşii care votat împotriva unui proiect de hotărâre iniţiat de Executiv. Primarul Gabriel Boriga a propus înfiinţarea unei societăţi cu acţionar majoritar Consiliul Local, pentru a-i prelua pe cei 100 de angajaţi ai Direcţiei de Construcţii care trebuie să fie desfiinţată. 

Scandal în administraţia publică târgovişteană! Războiul votului din Consiliul Local Târgovişte pe marginea înfiinţării SC Municipal Construct SA, cu acţionar majoritar administraţia publică locală, s-a mutat în stradă. Peste noapte, pe frontispiciul unor clădiri din centrul municipiului, au fost montate bannere de mari dimensiuni, înfăţişându-i pe aleşii PSD care au votat împotriva proiectului de hotărâre iniţiat de Executiv.

Fotografiile sunt însoţite de mesaje acuzatoare: „Împreună distrugem locurile de muncă”; „Vot împotriva târgoviştenilor”; „100 de angajaţi ai Primăriei Târgovişte, concediaţi prin votul consilierilor PSD” etc.

Ameninţări cu judecata

Primarul Gabriel Boriga susţine că nu are nicio legătură cu această iniţiativă defăimătoare. „Nu eu am pus bannerele. Nu ştiu cine le-a montat. Probabil, cei 100 de cetăţeni nemulţumiţi că vor rămâne fără locuri de muncă. Nu ştiu cine le-a comandat, cine le-a plătit”, spune Gabriel Boriga. Edilul este hotărât să-i acţioneze în instanţă pe cei care afirmă că el a comandat această campanie.

De partea cealaltă, consilierii denigraţi declară că nu vor sta nici ei cu mâinile în sân. „Se încearcă o manipulare a opiniei publice. Noi am luptat totdeauna pentru creearea unor locuri de muncă, nicidecum să dăm oamenii afară. Sunt foarte mâhnită că s-a întâmplat lucrul ăsta. Vom vedea în ce mod au fost montate bannerele, cine a aprobat, cum şi-au dat acordul proprietarii clădirilor. Noi nu am cerut decât să fie remediate acele nelegalităţi din statutul viitoarei societăţi şi uitaţi ce a ieşit”, precizează consiliera Marieta Diculescu.

Au rămas uimiţi şi locuitorii oraşului. Oamenii cred că nu asta trebuie să fie modalitatea de rezolvarea a problemelor ivite în Consiliul Local Târgovişte. „Ne facem de râs în stilul ăsta. Să se bată, domnule, în argumente acolo, în şedinţe, nu să umple clădirile cu mesaje d’astea. Întreb şi eu, nu se mai desfiinţează Direcţia de Construcţii din cadrul Primăriei dacă au montat ei bannerele astea? Sau se înfiinţează societatea aia care să-i preia pe cei 100 de angajaţi?”, spune Gheorghe Tudor, un târgoviştean în vârstă de 45 de ani.

image

Proprietarul celor două clădiri pe frontispiciul cărora se află posterele spune că acestea au fost instalate în baza unui contract de... publicitate cu o firmă privată. Marian Toma, preşedintele Sârguinţa, nu a vrut să dezvăluie numele societăţii respective. A precizat doar că îi va soma să le dea jos.

Proiectul de hotărâre a picat la un vot!

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Târgovişte din 10 ianuarie, a fost inclus proiectul de hotărâre privind înfiinţarea S.C. Municipal Construct S.A., societate care urma să-i preia pe toţi angajaţii Direcţiei de Construcţii din cadrul Primăriei Târgovişte, care trebuie să se desfiinţeze.

Proiectul de hotărâre a picat la un vot. Au fost împotrivă cei 5 aleşi PSD şi au votat pentru cei doi consilieri PNL, plus 11 de la PDL. Alţi trei aleşi democrat-liberali au lipsit de la şedinţă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite