Decorată de Traian Băsescu, izgonită din spital prin reorganizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dr. Mariana Săvulescu, fost manager al Spitalului de Psihiatrie Ochiuri, a rămas de la 1 februarie şi fără postul de medic ocupat în unitate. După 25 de ani de lucru la Psihiatrie, doctoriţei i s-a propus să se ocupe de cabinetul de planificare familială din cadrul Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean sau să se alăture echipei de audit.

Reorganizarea Sanatorului TBC Moroeni, a Centrului de Sănătate Voineşti, Spitalului de Psihiatrie Cronici Ochiuri, Centrului de Recuperare Neuromotorie Copii Gura Ocniţei şi a Spitalului Municipal din Târgovişte ca secţii externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, începând cu 1 februarie, are repercusiuni şi asupra activităţii profesionale a foştilor manageri.

Aceştia sunt obligaţi să părăsească definitiv instituţiile pentru care au lucrat. „La Gura Ocniţei Copii, manager este un jurist. Nu poate să fie şef de secţie. La Gura Ocniţei Adulţi, manager este un medic de medicină generală. Nu pot să-l pun şef la Psihiatrie. La Sanatoriul Moroeni, manager este un economist. Nu pot să-l pun şef de secţie. Trebuie să fie un medic. La Spitalul Municipal, managerul este medic în cadrul acelui spital. Nu o să fie şef de secţie, fiindcă acolo sunt multe secţii. O să rămână doar medic”, spune dr. Carmen Marcu, manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

A pus bazele terapiei prin teatru


Cea mai afectată de situaţie este, de departe, Mariana Săvulescu – fost manager la Ochiuri, de profesie medic de familie, căreia nu i s-a mai dat nici măcar postul de doctor deţinut în unitate înainte de a prelua frâiele conducerii.

După ce s-a zbătut ani de zile pentru a crea la Ochiuri o instituţie de elită a psihiatriei româneşti, fiind decorată, în luna aprilie 2010, cu Ordinul „Meritul Sanitar în Grad de Cavaler” de către preşedintele Traian Băsescu pentru „contribuţia deosebită în cercetarea şi practica medicală, precum şi în semn de apreciere a activităţii meritorii desfăşurate în cadrul sistemului sanitar”, dr. Mariana Săvulescu se vede pusă într-o ipostază cum n-a gândit vreodată.

I s-a propus să se ocupe de cabinetul de planificare familială din cadrul Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean din Târgovişte sau să se alăture echipei de audit, cu contract pe perioadă determinată.

„Mi se oferă nişte posturi pentru care nu sunt pregătită. Lucrând la Gura Ocniţei de 25 de ani şi având studii de psihoterapie recunoscute de Colegiul Medicilor, punctajul meu medical este doar pe Psihiatrie. De la 1 februarie eu ar fi trebuit să fiu în continuare medic aici, la Gura Ocniţei, chiar dacă unitatea a fost preluată de Spitalul Judeţean. Postul meu a fost suspendat pe perioada cât eu activez ca manager”, spune dr. Mariana Săvulescu, hotărâtă să apeleze la instanţa de judecată.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite