Decizie: Nu se mai montează centrale termice în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căldură în şcoli
Căldură în şcoli

Târgoviştenii care au apartamentele branşate la S.C. Termica SA pot răsufla uşuraţi. Municipalitatea, conform declaraţiei primarului Gabriel Boriga, a renunţat la ideea de a monta centrale termice în unităţile de învăţământ din oraş.

„Deciziile de aprobare a indicatorilor tehnico-economici au reprezentat doar un argument forte al nostru în negocierile cu Distrigaz, pentru a se relua furnizarea de agent termic către populaţie”, afirmă Gabriel Boriga. A fost doar un şiretlic în faţa distribuitorului de gaz metan care ţinea închis robinetul din cauza datoriilor.

Edilul dă asigurări că în această iarnă nu vor mai fi probleme legat de încălzirea celor 6.000 de apartamente, plus grădiniţele, şcolile şi instituţiile publice din Târgovişte. Primăria Târgovişte va ţine cu dinţii ca relaţia cu Distrigaz să nu se tensioneze din nou.

Preţul gigacaloriei nu creşte


În momentul de faţă, S.C. Termica SA înregistrează o datorie de 70 de miliarde de lei vechi către Distrigaz. Primăria a garantat în faţa furnizorului de gaze că se vor achita ratele din contractul de eşalonare, plus facturile pentru perioada decembrie 2010 – aprilie 2011, previzionate la 80 de miliarde de lei vechi.

„Am preluat Termica SA, în iunie 2008, cu cinci milioane de euro pe minus. Nu aveam cum să rezolv situaţia asta în doi ani de mandat. Înainte să vin eu primar, societatea a pierdut 14.000 de abonaţi. Caut acum soluţii legale şi viabile pentru a rezolva definitiv problema încălzirii în municipiul Târgovişte. În această iarnă, preţul gigacaloriei nu va creşte. Se păstrează la nivelul de 200 de lei”, spune primarul Gabriel Boriga.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite