DECIZIE: Gata, cu maşinile mari pe drumul din munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, administratorul drumului spre zona turistică Padina-Peştera a instituit restricţii de circulaţie pe această cale rutieră pentru vehiculele cu masa totală admisă mai mare de 7,5 tone.

Decizia vine ca urmare a faptului că, de mai mulţi ani, se investesc bani frumoşi în lucrări de raparaţie şi pietruire, atât primăvara, cât şi toamna, fără ca turiştii să poată utiliza acest drum în condiţii acceptabile. „De fiecare dată, ne trezim că exploatatorii masei lemnoase îşi bat joc de munca noastră în foarte surt timp. Pe acest drum s-au format şleauri imense. Este bătaie de joc”, afirmă Florin Popescu.

7,5 tone, masa totală maximă admisă


Practic, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, sunt interzise pe DJ 714, Glod – Sanatoriul Moroeni – Peştera, în lungime de 45 de kilometri, exploatările de lemn. În restul zilelor săptămânii, sunt acceptate pentru această operaţiune doar maşini care să nu depăşească 7,5 tone.

„Este o măsură extrem de bună. Mi s-a întâmplat, şi nu o dată, să stau cu maşina în pantă, fiindcă drumul era blocat de buşteni, iar muncitorrii nici nu se sinchiseau măcar să se mişte mai repede ca să elibereze accesul. Parcă erau numai ei în zonă. Nu le păsa de noi, turiştii care doream să urcăm spre Padina”, ne-a declarat Alexandru Gheorghe, un târgoviştean de 27 de ani, iubitor al zonei dâmboviţene a Bucegilor.

Sunt exceptate vehiculele aparţinând Poliţiei, Pompierilor, Jandarmeriei, Ambulanţei, Salvamontului, Electrica, Distrigaz, Romtelecom, Compania de Apă, precum şi cele ale operatorului de gunoi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite