Târgovişte: Decât codaş la oraş, mai bine în satul tău şomer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Decât codaş la oraş, mai bine în satul tău şomer
Târgovişte: Decât codaş la oraş, mai bine în satul tău şomer

Slujbele oferite localnicilor din Aninoasa de către o firmă din capitală nu au prea mulţi doritori. Au fost depuse doar 32 de cereri de angajare în condiţiile în care societatea oferă până la 400 de locuri de muncă.

Locuitorii din comuna dâmboviţeană Aninoasa nu se înghesuie să ocupe locurile de muncă puse la dispoziţie, săptămâna trecută, de către o firmă de salubrizare din Capitală.

Primarul comunei, Constantin Maricescu, a declarat pentru „Adevărul de Seară” că se aştepta ca angajatorul să fie luat cu asalt de către persoanele care nu au un loc de muncă. Nu s-a întâmplat aşa, spune edilul, iar până ieri doar 32 de persoane au venit la Primărie să-şi depună dosarele pentru cele 50 de locuri de muncă puse la dispoziţie, în primă fază. Numărul slujbelor oferite de firma bucureşteană se ridică la 400.

Primarul se declară nemulţumit

„Mă aşteptam să rupă uşa. Sunt nemulţumit că nu-i văd eu dornici să muncească, deşi nu sunt puţine persoanele care nu au un loc de muncă în această localitate. Trebuie ca aceste 50 de locuri să se ocupe, întrucât este prevăzut şi transport gratuit pentru angajaţi”, explică primarul Maricescu.

Acesta a adăugat că nu i-a fost uşor să găsească şi să aducă această societate în localitatea Aninoasa, iar acum vede că prea puţini oameni sunt dispuşi să lucreze departe de casă, în condiţiile în care au asigurate, gratuit, transport, masă şi cazare.

„Sper ca până vineri să se completeze acest număr de 50 de locuri, pentru ca luni oamenii să înceapă treaba. După ce vor veni, peste două săptămâni, înapoi acasă, şi vor povesti că le merge bine, cred că vor fi mai mulţi doritori pentru aceste slujbe”, a mai declarat primarul.

Potrivit acestuia, din cei 32 de solicitanţi înscrişi pe liste, doar şase primesc şomaj, restul neavând niciun venit. Primarul spune că oamenii nu câştigă mult, dar măcar muncesc în ţara lor, aproape de familii, pe care le pot vedea ori de câte ori doresc.

„Unii au impresia că în străinătate este lapte şi miere. Cum să fie aşa, când cei mai mulţi câştigă 600 de euro din care trebuie să trăiască, să trimită acasă. Nu le mai rămâne nimic. Aici măcar vin cu banii întregi acasă că nu au pe ce cheltui, având în vedere că au totul asigurat”, a încheiat primarul.

Ofertă de muncă, scăzută în Dâmboviţa

Directoarea de resurse umane a societăţii bucureştene, Ana Maria Mărgineanu, declara, săptămâna trecută că oamenii vor beneficia de contract de muncă pe o perioadă nedeterminată şi de condiţii decente de lucru. Activitatea angajaţilor ar urma să se desfăşoare în sectorul 2 din Capitală. salariul oferit este de 800 de lei, iar cazarea, masa de prânz şi transportul sunt gratuite.

Oferta locurilor de muncă în judeţul Dâmboviţa a scăzut de la sfârşitul anului trecut, pe fondul crizei economice mondiale. Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa, dacă în lunile de vară erau până la 500-600 de locuri de muncă oferite, acum sunt în jur de 300 de slujbe.

La cele două burse de ocupare a locurilor de muncă organizate de AJOFM Dâmboviţa, la sfârşitul săptămânii trecute, în localităţile Cornăţelu şi Găeşti au fost scoase la concurs în jur de 220 de slujbe. Dacă în oraşul Găeşti aproape 150 de persoane s-au interesate de cele 74 de locuri de muncă oferite, în comuna Cornăţelu, deşi au fost 146 de slujbe au cerut date despre oferte doar 54 de persoane.

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei, Daniela Stanca, a declarat că au fost angajaţi pe loc 13 persoane la Cornăţelu şi 9 persoane la Găeşti, iar peste 100 de persoane au fost selectate pentru susţinerea unor interviuri. Cele mai multe locuri de muncă oferite au fost în industria textilă şi în construcţii.

Directorul general Supercom, Ilie Ionel Ciuclea, ne-a declarat că firma lui s-a orientat către locuitori de la ţară deoarece aceştia sunt mai uşor de controlat la program decât bucureştenii.

„ Preferăm să aducem oameni din provincie pentru a lucra în Capitală. Deşi este mai scump pentru firmă, ajungându-se chiar la costuri de peste 22 milioane de lei vechi pentru un angajat, deoarece le oferim cazare şi transport, aceste grupuri de muuncitori din alte oraşe sunt mai compacte şi avem astfel siguranţa că vin şi pleacă la timp de la muncă“, a spus directorul general al firmei Supercom.

Muncitorii din Aninoasa au asigurat transportul, masa şi cazarea gratuite şi un salariu lunar de 800 de lei.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite