De astăzi, târgoviştenii pot vizita „Zidul drepturilor omului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala „Mihai Viteazul” din Târgovişte a fost declarată câştigătoarea pentru România a Proiectului „Mind your rights”, pentru care au aplicat 300 de unităţi de învăţământ din cinci ţări membre ale Uniunii Europene.

Lucrările elevilor au fost reproduse pe un panou din sticlă care a fost dezvelit astăzi şi pus la dispoziţia locuitorilor oraşului în curtea Muzeului de Istorie. Practic, fiecare articol din Carta Europeană a Drepturilor Fundamentale a fost reprezentat de elevi printr-un desen. „Suntem bucuroşi că reuşim, după un an de zile, să finalizăm acest proiect şi că putem transmite publicului ce au simţit copiii. Suntem mândri de această lucrare, unică în România. Juriul a apreciat originalitatea şi creativitatea celor 30 de elevi implicaţi în proiect”, a declarat prof. Luminiţa Bobeş, coordonatorul proiectului.

Câştigători, prin inventivitate şi originalitate


„Mind your rights” este un program-pilot care s-a derulat în Grecia, România, Irlanda, Estonia şi Cehia cu scopul de a-i familiariza pe elevi cu un document normativ foarte important pentru fiecare cetăţean european - Carta Europeană a Drepturilor Fundamentale. Din România, s-au înscris în proiect 78 de şcoli. „Tehnologia pe care noi am recomandat-o a fost cu totul depăşită de inventivitatea elevilor şi profesorilor. Ce vedem noi aici este o imagine a Cartei Drepturilor Fundamentale, aşa cum au înţeles-o copiii. Acţiunea nu s-a limitat la desen şi la învăţarea unor articole de lege. S-au organizat întâlniri cu minorităţile, cu persoanele cu dizabilităţi, ca să se înţeleagă cum reflectă Carta drepturile tuturor”, spune Alina Ciceu, director executiv Generation Europe Fundation România, coordonatorul proiectului în ţara noastră

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite