De Crăciun, donaţii din Germania pentru câinii din Moreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asociaţia a mulţumit public celor care au trimis donaţiile
Asociaţia a mulţumit public celor care au trimis donaţiile

Moş Crăciun a avut grijă şi de câinii străzii din Moreni. Aici, Asociaţia “Câinele Meu” a primit un camion cu donaţii pentru câinii şi familiile sărace din localitate, ce vor fi distribuite zilele viitoare.

O familie din Germania s-a arătat impresionată de problema câinilor maidanezi din Moreni şi a trimis de sărbători donaţii Asociaţiei “Câinele Meu”. “Am primit mâncare pentru câini, haine, diferite obiecte utile în gospodărie, jucării. Am mai primit sponsorizări, dar e pentru prima dată când facem o astfel de acţiune”, spune Anda Popescu, preşedinta asociaţiei. După Sărbători, donaţiile primite vor fi distribuite celor care au luat în îngrijire câini de la asociaţie şi familiilor sărace din localitate. “Le vom da familiilor care au dragoste pentru animale şi sperăm ca printr-o colaborare cu asistenţii sociali de la primărie să identificăm copii din familii sărace pentru a le duce haine şi jucării”, explică Anda.

“Nădejdea e în străini”


Gestul străinilor este apreciat de membrii asociaţiei, care au colaborări cu diferite fundaţii din afara ţării. “Nădejdea e în străini. Ei citesc despre ce se întâmplă în România, sunt impresionaţi şi ajută. Noi am ajuns la fundul sacului şi câinii se descarcă în continuare în Moreni. Am primit anul acesta sponsorizare 100 de sterilizări. După calculele noastre, în Moreni sunt peste 500 de câini”, spune Anda Popescu.
Străinii s-au arătat interesaţi chiar să adopte câini din Moreni. “Am dat în adopţie zece câini în America, Suedia, Belgia, Olanda şi Norvegia. Prin intermediul facebook-ului am făcut cunoscute poveştile patrupezilor. Impresionaţi, străinii au zis că nu vor să cumpere câini de rasă, mai bine iau câini de la noi. Nu îi trimitem oricum, pentru că e riscant cu câte ce întâmplă în ziua de azi. Noi i-am îngrijit, ne-am ataşat de ei. Nu vrem să ajungă în laboratoare. Colaborăm cu mai multe fundaţii”, a adăugat preşedinta Asociaţiei “Câinele Meu”.
Pentru noul an, asociaţia speră să facă rost de un spaţiu în care să adăpostească o parte dintre câinii maidanezi. “Vrem să-i luăm din zonele cheie ale oraşului, dar deocamdată nu avem unde să-i ţinem. Sperăm ca primăria să ne ofere un spaţiu, pentru că oferim un ajutor pentru comunitate”, a mai spus Anda.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite