David Şăulean este campionul României la Wu Shu Kung Fu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta a câştigat locul I la „Cupa României”, concurs organizat la Craiova.

Sportul este viaţa sa şi nu ar putea să stea o zingură zi fără să se antreneze. Provine dintr-o familie de sportivi iar de la vârsta de şapte ani a păşit pentru prima dată într-o sală de antrenament. De atunci sportul a devenit ca un hobby pentru el. „Tata m-a dus la sport de când eram mic. Aveam câţiva ani. Şi el a fost luptător de performanţă şi mi-a indus şi mie spiritul acesta de luptător. Am fost iniţial la lupte. Am focut vreo doi ani de llupte, apoi m-am apucat de Judo şi încă mă mai ţin. Mai nou am început cu Wu Shu. Îmi plac la fel de mult şi Judo şi Wu Shu”, spune sportivul.

Nu a avut adversar la Craiova

La sfârşitul anului trecut, la Craiova, s-a desfăşurat „Cupa României – Wu Shu Kung Fu” unde a obţinut locul  I la categoria «seniori». „Am fost foarte detaşat în această competiţie. Eu de obicei nu mă gândesc la adversarul meu, dacă voi câştiga sau nu. Am avut emoţii dar le-am stăpânit. Am pus în aplicare tot ce am învăţat eu la antrenamente şi a ieşit foarte bine. Am avut patru adversari pentru că a fost o competiţie de tip piramidal. În total au fost 12 meciuri”, ne explică David.

În finala „Cupa României” a concurat împotriva unui sportiv care este campion la kick boxing. Acesta a fost, de altfel, cel mai dificil adversar al său. „Am picat în finală cu un luptător care se luptă în kick boxing şi care este foarte bine pregătit. El luptă frecvent la campionatele europene de kick. Acesta a fost cel mai dificil adversar pe care l-am avut. Antrenorul nu mi-a spus cu cine voi lupta în finală ca să nu mă demoralizeze. Oricum nu mă interesa cu cine luptam, dar aşa a crezut dumnealui de cuviinţă”, spune râzând tânârul.

Succesul răsunător al lui David vine după ce, în luna octombrie a anului trecut, a obţinut locul III la „Campionatul Naţional Wu Shu Kung Fu”.

Se antrenează şi pentru judo

Fotbalistul care loveşte bine şi cu stângul şi cu dreptul. Cam aşa ar fi putut fi caracterizat David dacă i-ar fi plăcut sportul de echipă. El are performanţe notabile nu doar la Wu Shu, ci şi la Judo. „La Judo am fost medaliat pe când evoluam la categoria «juniori», sub îndrumarea profesorului Ilie Torcică. Îmi fac timp pentru cele două pasiuni ale mele şi mai merg şi la sala de forţe pentru că e important să te menţii în formă. Încă sunt la vârsta la care pot să fac multe. Mă descursc, nu mă vait. Sunt de abia la începutul carierei şi încă mai am multe de arătat”, crede sportivul.

Nu s-a bătut niciodată pe stradă. De altfel, aceasta este prima regulă pe care o învaţă fiecare sportiv care se legitimează la Clubul „Rizea Wu Shu” din Târgovişte. „Încerc să evit pe cât posibil scandalurile dar dacă mă va calcă cineva pe bătătură normal că îmi voi apăra integritatea corporală. Am învăţat la sală că trebuie evitat orice conflict stradal şi am reuşit până acum. Să vedem de aici înainte ce o fii”, conchide campionul României la Wu Shu Kung Fu.

În fiecare săptămână, programul său de antrenament este următorul: lunea, miercurea şi vinerea se antrenează pentru Wu Shu, iar marţea, joia şi sâmbăta se antrenează în sala de Judo. Singura lui zi liberă este duminica.

Întrebări şi răspunsuri:
Dacă ai fi pus să alegi, ce ai alege, Judo sau Wu Shu?


Dacă ar fi să ale, aş alege fără să clipesc, Judo. În acest posrt am experienţă mult mai mare decât la Wu Shu. Judo fac de la vârsta de nouă ani şi nu aş putea să renunţ le acest sport. Cu toate astea îmi place foarte mult şi Wu shu, pe care îl practic de doar şase luni. Nu pot decât să mă bucur că într-un timp atât de scurt am reuşit să obţin o medalie de aur, la care mulţi, doar visează.

Ce planuri de viitor ai?

Vreau deocamdată să termin liceul, să fac facultatea de sport iar pe viitor să mă angajez la SPP. Cred că acest loc de muncă mi s-ar potrivi cel mai bine, pentru că te ţine în priză mereu şi nu poţi lăsa antrenamentul deoparte.

Ce-i place?
„Îmi plac fetele, îmi place să mă distrez şi îmi mai place să mă joc poker. Îmi place să fiu înconjurat de prietenii mei, cu care îmi petrec cea mai mare parte a timpului”.
Ce nu-i place?
Nu îmi plac şmecherii, cei care doar vorbesc şi nu fac nimic bun. Numai gura e de ei. Nu îmi plac sporturile plictisitoare, gen fotbalul sau karatele.

Profil:
Nume: David Şăulean
Născut la 04.11.1992
Localitatea: Târgovişte
Studii: clasa a XII-a la Liceul Ion Ghica, Târgovişte
Familie: patru fraţi şi o soră

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite