Vor să facă parte din elita dansului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca şi Alexandru, pe ringul de dans
Anca şi Alexandru, pe ringul de dans

Şase dansatori de la Clubul „Feeria Dansului” participă astăzi la cea mai importantă competiţie de gen din România. Dance Masters se desfăşoară în acest sfârşit de săptămână la Sala Polivalentă din Bucureşti. Târgoviştenii sunt singurii dâmboviţeni din concurs.

Tinerii dansatori de la Clubul „Feeria Dansului” din Târgovişte încearcă astăzi să impresioneze juriul celei mai importante competiţii internaţionale de dans sportiv din România. Perechile Andrei Nistor - Denisa Cristea, Mihai Stănescu - Raluca Ţiplic, Alexandru Tănăsoiu - Anca Nistor se numără printre cele peste 700 de perechi participante la Dance Masters, la Sala Polivalentă din Bucureşti. „Am emoţii pentru că nu am mai dansat de anul trecut într-o competiţie. Mi-am schimbat şi partenerul. Este mai bun decât cel cu care dansam înainte şi comunicăm bine pe ringul de dans, aşa că nu-mi fac griji din acest punct de vedere. Dar faptul că nu am mai participat la un concurs din decembrie, iar această competiţie este cea mai importantă de la noi din ţară îmi dă emoţii”, ne-a mărturisit Anca Nistor, în vârstă de 16 ani, înainte de concurs. Şi fratele ei dansează, dar este încă la început. „Eu dansez de patru ani. Andrei este încă începător. E clasa a V-a la Şcoala „Ioan Alexandru Brătescu-Voineşti” şi ştiu din propria experienţă că e greu să te împarţi între ore şi antrenamente”, povesteşte adolescenta.

Târgoviştenii sunt singurii dâmboviţeni din concurs
„S-au înscris perechi din topul celor mai bune din lume. Sunt peste 200 de perechi la competiţiile naţionale şi în jur de 500 la cele internaţionale. Ca nivel, este cel mai important concurs din România. Dâmboviţa este reprezentată de trei perechi de la un club de dans din Târgovişte”, a declarat, pentru „Adevărul de Seară”, Adina Răducan, secretara evenimentului. Pentru sportivii târgovişteni, participarea la această competiţie este o experienţă unică şi necesară pentru a deveni profesionist. „Îmi doresc să devin o dansatoare cât mai bună, alături de partenerul meu. Arbitrii punctează nu numai tehnica, dar şi încrederea pe care o arăţi şi comunicarea între parteneri. Dar participarea la o asemenea competiţie este importantă şi prin faptul că vezi evoluând cei mai buni dansatori ai lumii. Unii mănâncă dans pe pâine, numai asta fac. Şi eu aş face la fel, dar mai am şi şcoala”, spune cu regret Anca, elevă în clasa a X-a la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte.

„Feeria Dansului” a împlinit un an
Clubul de dans sportiv „Feeria Dansului” a fost lansat în martie 2009. „M-am gândit la copiii mei, dar nu numai. Am vrut să ofer tuturor târgoviştenilor posibilitatea de a renunţa la sedentarism”, a declarat Ion Nistor, cel care a înfiinţat clubul.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite