Danezul a fost capturat în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel George Uţă, cel care l-a băgat în comă pe poliţistul Codruţ Oprea, a fost adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa pentru audieri.

Poliţiştii au reuşit să-l prindă în această noapte pe George Daniel Uţă, zis Danezul. Acesta se ascunsese la actuala sa iubită, într-un apartament din cartierul Rahova din Bucureşti. În momentul în care a fost reperat de trupele speciale, Uţă a încercat să fugă, dar nu a avut nicio şansă. A fost dus mai întâi la Înspectoratul General al Poliţiei, apoi transportat la Târgovişte pentru a fi audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.


Alături de agresor, la  Parchetul Tribunalului Dâmboviţa va fi dusă pentru audieri şi prietena suspectului, dar şi un alt membru al clanului, care se afla, de asemenea, în apartament.

George Daniel Uţă a fost prins după ce Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă  a ministerului de Interne a  reuşit să intercepteze mai multe discuţii telefonice, dar nu de pe telefonul suspectului, ci de pe cel al prietenei sale.
"Faptul că un poliţist este în comă, îmseamnă că autoritatea poliţiei este afectată. Discutăm despr un individ de 21 de ani, care a săvârşit o tentativă la omor calificat, lucru extrem de grav,

În alte state, în SUA, Germania, Serbia, în momentul în care poliţistul este rănit, toate forţele intră în alertă, pentru că este afectată foarte grav autoritatea statului. Comunitatea îşi pierde apoi încrederea că poliţia poate asigura securitatea, de aceea trebuie dată o ripostă clară în acel moment", a declarat Cristian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, pentru Realitatea TV.

Starea poliţistului Codruţ Oprea, lovit în cap cu o sticlă de vin de Danezul este în continuare gravă. Doctorii sunt retzervaţi cu privire la şansele acestuia de supravieţuire. Tânărul de 24 de ani se află încă în comă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite