PORTRET: Danaela este maestrul Reiki al târgoviştenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Terapeuta îi ajută pe oameni să-şi descopere propria energie şi îi învaţă să o folosească pentru a-şi vindeca trupul şi sufletul. Consideră că o persoană conştientă de energia sa cunoaşte fericirea.

A luat prima dată contact cu metoda de vindecare prin „punerea palmelor” – Reiki - în urmă cu nouă ani. Ne-a mărturisit însă că primele lecţii de iniţiere le-a primit în copilărie, pe care a trăit-o sub semnul dualităţii. Între bunicul care o ducea în grădină să-i arate cum cresc lăcrămioarele şi privirea scrutătoare a bunicii, când îi reproşa că olteanca, adică mama sa, nu i-a trimis paralele şi, în consecinţă, nu primeşte mâncare.

„A fost cea mai fericită perioadă din viaţa mea, chiar dacă, în multe zile, mâncam cu căţelul. Îmi plăcea foarte mult să stau întinsă pe pământ şi să privesc florile. Sufeream cumplit când vedeam cum li se scutură petalele. Aşa că, duminica, când mergeam cu bunicul la biserică, mă aşezam în faţa icoanei şi-L rugam pe Dumnezeu să-mi dea în palme lumină şi căldură, ca să pot vindeca florile din grădină. Mare noroc am avut cu bunicul care a înţeles ce era cu mine şi care mi-a spus că florile tot or să se ofilească, dar că se vor bucura mai mult cât stau aici, pe pământ”, rememorează Danaela Borodan primele sale lecţii de viaţă adevărată.

Totdeauna, aproape de Dumnezeu


Anii au trecut, însă Danaela şi-a păstrat obiceiul de a vorbi cu Iisus. „Tot ce am făcut a fost sub semnul credinţei, al bisericii, dar nu al religiei. Eu nu sunt o credincioasă habotnică. Nu merg la biserică după un program, fiindcă aşa trebuie, ci doar când mă cheamă. Mi se întâmplă să plec într-o direcţie şi să mă întorc la 360 de grade, fiindcă simt că mă cheamă biserica”.

Chiar şi terapia alternativă Reiki a descoperit-o pe când se îndrepta spre biserică. În viaţa sa apăruseră schimbări majore, pentru care a vrut să-i mulţumească lui Dumnezeu.

„Soţul intrase la facultate, iar fiul meu fusese admis în clasa a V-a la Liceul de Artă. Pe drum spre mănăstire, am văzut un afiş care anunţa un seminar Reiki. Am oprit şi am luat numărul de telefon. A fost o cale care  mi s-a deschis”, îşi aminteşte Danaela.

Iniţierea a primit-o în urmă cu nouă ani. „Practic, în acel moment devii conştient de propria ta energie. Ţi se face acel acordaj către o sursă de energie. Îi spune Dumnezeu sau îi spune după credinţa fiecăruia. De fapt, noi ne naştem cu această legătură divină pe care însă o subţiem prin neatenţie, prin faptul că nu mai suntem conştienţi de ea. Această etapă este cea care zguduie temelia vieţii noastre. Învăţăm să ne golim de toate patimile, ataşamentele. Învăţăm ascultarea”, crede Danaela.

Întrebări şi răspunsuri:

Cum au fost trecerile graduale până la a deveni maestru Reiki, adică acea persoană care poate face altora iniţieri?
La început, am fost înspăimântată de ceea ce se întâmpla în timpul terapiei. Puneam mâna pe oameni şi ei ajungeau apoi să se ducă la biserică. Mi-era frică să nu fie un semn că eu nu mai sunt credincioasă, aşa că am hotărât să merg la preot. Mi-am zis că voi continua cu Reiki doar dacă un preot-călugăr îmi dă binecuvântarea. Am ajuns la părintele Gherontie Puiu. I-am spus că sunt terapeută şi vreau binecuvântarea. I-am mărturisit că vorba dumnealui va rămâne literă de lege pentru mine. M-a trimis în faţa icoanei Maicii Domnului să mă rog. De trei ori m-a pus să fac acest lucru. La final mi-a spus că trebuie să-mi asum ceea ce sunt, că va fi greu, dar trebuie. De atunci, sunt terapeut. Nu mai fac nimic altceva. Ăsta este cursul vieţii mele.

Poate fi maestru Reiki orice persoană care se iniţiază în metoda vindecării prin punerea palmelor?
În  momentul în care un om poate, înseamnă că poate oricine. Ăsta este principiul meu. Nu trebuie să ai calităţi aparte. Trebuie să vrei. Despre mine pot să vă spun că eram mai rău decât Toma Necredinciosul. Tocmai de aceea nu afirm un lucru fără să-l fac eu, fără să-l simt, fără să-l trăiesc. Omul crede un lucru numai dacă simte că vine din tine. Nu crede simpla teorie.

Ce îi place:
„Îmi plac oamenii şi pământul. Iubesc tot ce este în univers. Îmi place să mă plimb singură, să cunosc «energetic» ceea ce este în jur”, mărturiseşte Danaela.

Ce nu îi place:
„Nu cred că am un răspuns la această întrebare. Am ajuns la o stare de înţelegere extraordinară, încât nu mă deranjează nimic pe lumea aceasta”, spune maestra Reiki.

Profil:

Născută: 5 ianuarie 1958, Suceava
Studii: Maestru în terapie alternativă
Familie: Căsătorită, doi copii

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite