Dâmboviţenii privesc Europa de sus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Montaniarzi din Asociaţia Ecologică “Floare de Colţ” Dâmboviţa continuă să cucerească cele mai înalte vârfuri de pe continent.

A venit rândul Munţilor Dolomiţi, din Italia, care au cele mai crestate piscuri din lume. Marius Prundaru şi Ileana Bocanciu au plecat în expediţie pe 20 mai, urmând să se întoarcă acasă peste zece zile. “Ambele persoane sunt implicate, atât în calitate de montaniarzi, cât  și de vechi membri ai Asociației de Turism Chindia, în programul «Top 27», top inițiat la 1 ianuarie 2007, de cucerire a celui mai înalt vârf din fiecare țară a Uniunii Europene”, explică Nicu Posta, consilier ştiinţific în cadrul Asociaţiei “Floare de Colţ”. Echipa dâmboviţeană este însoţită în expediţie de membri ai Academiei de Aventură “Pământul Viu”, din Fălticeni.

Ultima victorie: cel mai înalt vârf din Austria
În cadrul programului Top 27, Marius Prundaru şi Ileana Bocanciu su cucerit deja următoarele vârfuri: Mytikas, Grecia – 2919 metri, Teide, Spania – 3718 metri, Triglav, Slovenia – 2864 metri, Grossglockner, Austria – 3798 metri. Ultimul menţionat face parte din expediţia în munţii Dolomiţi. “Echipa de montaniarzi s-a oprit la poalele Alpilor austrieci unde și-au propus să cucerească cel mai înalt vârf din Austria. După două zile de ascensiune foarte grea în condiții de iarnă – zăpadă, viscol, temperaturi scăzute, cu echipament adecvat unei asemenea ture, format din piolet, colțari, haine groase, ochelari, Marius Prundaru, împreună cu alți trei băieți de la Fălticeni, a reușit să urce vârful de aproape 4000 de metri”, spune Nicu Posta.
În Top 27 urmează la sfârşitul lunii iunie vârful Musala, Bulgaria - 2925 metri şi la sfârşitul lunii august, vârful Zugspitze, Germania - 2956 metri.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite