Dâmboviţenii le pun muzică la telefon operatorilor de la 112

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numai în luna iunie, 119 dâmboviţeni au fost sancţionaţi contravenţional pentru apeluri false către 112, ceea ce face ca judeţul nostru să se situeze pe primul loc în ţară.

Statistica pe trimestrul II din anul 2011 realizată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale  (STS) pentru judeţul Dâmboviţa arată că la Numărul Unic de Urgenţă 112 au fost primite şi tratate 118.433 apeluri. Dintre acestea 20,59 % au fost reale şi 79,41% false.

Cele mai multe au fost transferate către Ambulanţă – 55,54%, Poliţie – 34,04%, Pompieri – SMURD – 8,71% şi Jandarmerie – 1,41%.
 
Majoritatea apelurilor false şi abuzive provin de la copii, tineri, persoane cu probleme psihice şi sunt în mare parte realizate de pe cartele pre pay.

Numărul unic pentru apeluri de urgenţă trebuie folosit atunci cînd este necesară intervenţia agenţiilor specializate de intervenţie, pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite