Dâmboviţenii le-au sărit din nou în ajutor sinistraţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dâmboviţenii şi-au arătat din nou spiritul de solidaritate pentru sinistraţii din Tulcea. Peste 200 de tone de alimente, îmbrăcăminte şi alte obiecte de uz casnic, au plecat noaptea trecută din judeţul Dâmboviţa către localităţile lovite de inundaţii.

Ajutoarele au fost strânse de filiala dâmboviţeană de Cruce Roşie, împreună cu autorităţile din mai multe localităţi. “Astăzi vor ajunge la Tulcea şapte tiruri în care sunt peste 200 de tone de alimente, plus îmbrăcăminte. Ajutoarele au fost strânse din zona Găeşti, de la consiliile locale, de la Târgovişte, Aninoasa, Lunguleţu şi Slobozia Moară, de unde am luat cartofi şi îmbrăcăminte. Transmitem mulţumiri tuturor celor care au fost alături de noi şi sperăm ca în perioada imediat următoare să continue aceste fapte de binefacere. Săptămâna viitoare urmează să fie colectate alte 250 de tone de ajutoare”, a declarat Gheorghe Popescu, directorul Crucii Roşi Dâmboviţa.

Primarii au spus că au mers din poartă în poartă pentru a strânge ajutoarele pentru sinistraţi. “În fiecare sat am mers şi am strâns alimente, toţi au înţeles această necesitate pe care o au oamenii de acolo şi au fost receptivi. S-au strâns peste 35 de tone de ajutoare”, a spus Anghel Constantin, primarul localităţii Corbii Mari.

Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat în localitatea Ceatalchioi. Digul local de apărare, care aparţine primăriei Ceatalchioi, a cedat prin deversare. Pentru asigurarea unei circulaţii corespunzatoare a debitelor şi implicit menţinerea nivelelor la cote mai scăzute, autorităţile au realizat o breşă de evacuare la intersecţia canalului 36 cu canalul Sireasa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite