GALERIE FOTO: Dâmboviţenii au protestat la Parlament pentru salvarea câinilor fără stăpân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50 de dâmboviţeni au participat ieri, după-amiază, la mitingul organizat în faţa Parlamentului, ca urmare a intenţiei de adoptare a eutanasiei câinilor fără stăpân.

În Parcul Izvor, s-au aflat mai mult de 1000 de iubitori de animale, sosiţi din întreaga ţară. Pe parcursul a trei ore, s-au scandat lozinci antiguvernamentale şi s-a cerut interzicerea eutanasiei, întrucât este o metodă barbară care nu a dat rezultate nicăieri în lume.

"Este o ruşine ceea ce vor parlamentarii să facă. Ne declarăm stat european, iar cei care ne conduc au un comportament lamentabil. Suntem mai răi ca cei care trăiesc în junglă. Nu preţuim viaţa", spuneau participanţii.

Lângă români, s-au aflat şi numeroşi reprezentanţi ai asociaţiilor de protecţie a animalelor din Occident. Aceştia au blamat la rândul lor intenţia parlamentarilor români de a reintroduce eutanasia în masă.

image

Senatorul Marius Marinescu - iniţiatorul celui mai bun proiect de lege de protecţie şi gestionare a animalelor fără stăpân care există în Europa, după cum s-au exprimat occidentali prezenţi la mitingul de ieri - a fost cel care i-a ţinut în alertă pe iubitorii de câini. Alături i-a stat prinţesa Maja de Hohenzonllern care luptă pentru o soartă mai bună a maidanezilor din România. 

Protestul a avut oarecum un rezultat pozitiv. Proiectul de lege a fost retrimis la camisii, urmând să fie dezbătut în plen peste trei săptămâni.

Târgoviştenii şi morenarii participanţi la mitingul de ieri, intitulat sugestiv "Ultima şansă", au plecat acasă mulţumiţi,  fiindcă au câştigat o bătălie. Sunt conştienţi însă că mai este mult de luptă pentru a câştiga războiul.

image


În Târgovişte va funcţiona în scurt timp o Asociaţia pentru Protecţia Animalelor "Sufleţel". Scopul acestui organism este acela de a construi şi gestiona un adăpost pentru câinii comunitari. În acest sens, mizează pe sprijinul organizaţiilor internaţionale, dar şi pe sprijinul autorităţilor locale şi al celor care nu vor să mai vadă câini pe străzi.

image
image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite