Dâmboviţean căutat de pompieri, după ce a căzut dintr-o căruţă cu care voia să traverseze un râu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dâmboviţean căutat de pompieri
Dâmboviţean căutat de pompieri

Un bărbat de 38 de ani din comuna dâmboviţeană Măneşti este căutat, duminică, de pompierii militari, după ce a căzut dintr-o căruţă trasă de un cal cu care încerca să treacă prin albia râului Dâmboviţa împreună cu un consătean, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, maiorul Eduard Ţelea, la un moment dat, apele repezi au luat atelajul în care se aflau cei doi, cu cal cu tot şi l-au dus aproximativ o sută de metri, unde căruţa s-a izbit violent de o întindere de pământ şi pietre, situată în mijlocul albiei, la aproximativ 20 de metri de maluri, în acel moment unul dintre bărbaţi fiind aruncat în apă, unde a dispărut.

"Localnicii au sunat la 112 şi au cerut ajutorul pompierilor militari, care s-au deplasat la faţa locului cu două echipaje, cu o barcă pneumatică. În acest moment, se caută bărbatul dispărut, pe maluri şi în apă, pe o distanţă de un kilometru în aval, dar fără barcă pneumatică, apa fiind învolburată şi nu permite această operaţiune de căutare cu barca. Celălalt bărbat este în viaţă, a fost salvat de către localnici şi este în afara oricărui pericol", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, mr. Eduard Telea.

Din primele cercetări a reieşit că cei doi bărbaţi, în vârstă de 38 de ani, sunt din satul Ungureni, comuna Măneşti, săteanul aflat acum pe mal şi calul fiind salvaţi de către un pescar care împreună cu alţi doi localnici au intrat în apă şi i-au scos până la venirea pompierilor militari.

Lucrătorii ISU Dâmboviţa au reuşit să recupereze jumătate din atelaj, care s-a rupt în două la impactul cu întinderea de pământ şi piatră din albie, cealaltă parte a căruţei rămâmând în apă.

La ora transmiterii acestei ştiri, pompierii militari dâmboviţeni continuă căutările bărbatului pe malurile râului Dâmboviţa şi în apă, în zona Măneşti, iar la faţa locului asistă zeci de localnici şi rude ale celor doi ocupanţi ai căruţei implicate în incident.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite