Dâmboviţa are primul târg de animale autorizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia locală de la Voineşti a investit 20.000 de lei şi a amenajat corespunzător spaţiile pentru comercializare. Târgul dispune de apă curentă şi izolator medical pentru animalele bolnave.

Niciun proprietar nu poate intra în incinta oborului fără să treacă cu animalele pe la cabinetul veterinar amplasat la poartă.

Certificatul sanitar-veterinar se eliberează gratuit

„Medicul are la dispoziţie calculator şi reţea de internet pentru a putea urmări circulaţia animalelor. Oamenii pot veni la noi în obor pentru a valorifica orice fel de animal. Se plăteşte o taxă de intrare de 7 lei pentru aninalele mici şi 10 lei pentru cele de talie mare”, spune primarul Dănuţ Gabriel Sandu.

Târgul de animale de la Voineşti funcţionează în centrul comunei, vizavi de spital, în fiecare zi de miercuri, între orele 6.00 – 11.00 (vara) şi 7.00 – 12.00 (iarna).

Din obor, animalele pot pleca, fie către cumpărător, fie înapoi în exploataţia de unde au fost aduse, doar după ce medicul veterinar eliberează certificat de sănătate. Taxele aferente acestui serviciu sunt suportate de Primăria Voineşti, din fondurile încasate la intrare. Restul de bani sunt utilizaţi pentru lucrări de modernizare.



„Am vrut să avem un târg de animale la standarde europene pentru toţi locuitorii de pe Valea Dâmboviţei. În zona noastră sunt oameni gospodari şi aveau nevoie de un spaţiu adecvat pentru valorificarea animalelor”, completează edilul.

În Dâmboviţa funcţionează ilegal mai multe oboare, spaţii unde reprezentanţii Poliţiei Sanitar-Veterinar confiscă animalele şi îi sancţionează drastic pe crescători. Primăriile motivează că nu dispun de fonduri ca să le amenajeze după lege.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite