Dâmboviţa, pe locul opt la bunuri executate silit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Damboviţa se află printre judeţele cu cele mai multe bunuri scoase la licitaţie de bănci. Potrivit statisticilor prezentate de site-ul www.executari.com, judeţul nostru se află pe locul opt pe ţară în ceea ce priveste numărul de bunuri mobile şi imobile scoase la licitatie de exectori.

Ceea ce este îngrijorător, este faptul că în ultimii ani, numărul bunurilor luate cu forţa de bănci, s-a dublat. „Cei de la bănci au licitaţii foarte dese, iar cei de la Fisc, la o lună şi din cauza asta, cifrele pot oscila. Cifrele acestea se calculează automat, în fucţie de datele care se încarcă pe site. Numărul executărilor silite s-a dublat faţă de alţi ani. Nu o spun eu, ci o spun băncile, firmele de leasing, cu care luăm legătura frecvent”, a declarat pentru „Adevărul de Seară”, Cristina Boarna, reprezentant site.

Este greu de spus însă pe ce segment au crescut mai mult cifrele.

Executările celor de la Fisc au scăzut

Reprezentanţii Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti spun însă că în statisticle lor, numărul persoanelor executate silit a scăzut uşor faţă de anii trecuţi. Asta pentru că populaţia s-a împrumutat masiv la bănci, fie pentru maşini, terenuri, sau case, fie pentru alte bunuri, şi nu au mai putut plăti ratele.

„De când s-a instalat criza, numărul executărilor silite a scăzut. La executările bancare, în schimb, numărul a crescut foarte mult, pentru că au fost foarte multe creanţe întârziate la plată. Băncile au proprii executori care trebuie să recupereze creanţele. Dar dacă ne cer nouă să le recuperăm bunurile, bineînţeles că o vom face”, a declarat Ailincăi Alexandru, preşedintele Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti, filiala Ploieşti.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite